Citrussalat

Citrussalat

Citrussalat er en utrolig dejlig og frisk salat. Og så ser den utrolig indbydende og lækker ud med sine flotte farver. Citrussalaten laves af appelsiner, grapefrugter og lime, som hver især bidrager med hver deres skønne smag. Den er perfekt at servere som tilbehør til eksempelvis kylling, eller som et friskt element til brunch måltidet en weekend morgen.

Inspiration til salat opskrifter: Honningmelonsalat og Mangosalat

Opskrift på citrussalat

Citrussalat

Citrussalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 appelsiner
  • 2 grape frugter
  • 1 lime
  • 50 g hindbær
  • frisk mynte
  • 5 mandler

Sådan gør du

  • Skær skrællen af citrusfrugterne
  • Skær alle frugterne ud i tynde skiver og placer dem i et fad eller stor tallerken
  • Drys med hindbær og frisk mynte
  • Snit mandler fint og drys dem udover salaten

Citrus salat

Den perfekte vintersalat

Denne citrussalat er alletiders som tilbehør til mange af vinterens retter. Salaten er utrolig nem og hurtig at lave. Citrusfrugter skal befries for dens skræl. Det kan være en fordel at skære skrællen af i stedet for at pille den, da du herved kan få det meste af det hvide, der sidder rundt om frugten væk. Det hvide er bittert, og det er ikke alle der bryder sig om den smag. Herefter er det blot at skylle hindbærerne grundigt, og dernæst drysse salaten med hakkede mandler og friske mynteblade.

Grunden til at citrussalat ofte serveres som en vintersalat er, at citrusfrugter er i sæson når kalenderen står på vinter i Danmark. Citrusfrugterne er propfyldt med gode vitaminer, mineraler og antioxidanter, som er utrolig vigtige for kroppen. Salaten vil lyse op på et hvert middagsbord den bliver serveret på med sine smukke farver.

Inspiration til salat opskrifter: Cæsarsalat og Kikærtesalat

Citrusfrugterne i salaten

Citrusfrugterne der er brugt i denne opskrift er appelsin, grapefrugt og lime. Disse forskellige citrusfrugter bidrager hver især med hver sin smag. De er meget forskellige i smagen, så tilsammen giver de en fantastisk smagskombination. Appelsin er sød og frisk, hvorimod grapefrugten er mere bitter i smagen. Lime er syrligt – for nogen måske lidt for syrlig – men sammen med de andre frugter, mandlerne, hindbærerne og mynten, så bliver syrligheden fra limen afbalanceret rigtig fint.

Andre gode citrusfrugter

De findes mange forskellige citrusfrugter, og de kan selvfølgelig alle sammen bruges i en citrussalat. Pomelo er en herlig frugt der smager helt fantastisk. Den er dog en smule mere tidskrævende da den skal befries fra sin hinde. Men har man tiden og tålmodigheden, så skal det nok være det hele værd. Klementiner eller mandariner kan du også sagtens komme i. Du kan også prøve at skifte lime ud med citron. Det er bare at prøve sig frem, når man laver citrussalat.

Inspiration til salat opskrifter: Pæresalat og Gulerodssalat

Anretningen af citrussalaten

Citrussalaten er nem at anrette, og næsten uanset hvordan du gør, skal den nok komme til at se overdådig ud. I denne opskrift er citrusfrugterne skåret i skiver og fordelt ud på et stort fad, hvorefter hindbær, mandler og mynte er drysset over. Du kan også skære citrusfrugter i mindre stykker og blande det hele sammen i en flot skål sammen med de øvrige elementer. Gem gerne lidt mandler og mynte til at drysse på toppen af din citrussalat.

Inspiration til salat opskrifter: Spidskålssalat og Råkostsalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering