Opskriften på bagt grød med chiafrø og æg indeholder reklame for FinaxBagt chiagrød  Bagt chia grød

Opskrift på bagt chiagrød

Jeg elsker, elsker og atter elsker bagt og især bagt chiagrød. Den person som har fundet på det, burde helt sikkert få overrakt en medalje for sin præstation. For det er virkelig en skøn spise. Jeg plejer at kalde det “morgen dessert”, og det er også selvom der absolut ikke er noget dessert over grøden i al sin enkelthed. Den giver bare nogle dejlige associationer om kage, overskud og morgenlys, som nok også er en af mine favorit grunde til at elske bagt chiagrød eller bagt grød i det hele taget.

Når man tilsætter et æg til sin bagte chiagrød så gør det virkelig også underværker. Ikke nok med at det giver en øget mæthed til måltidet, så samler det også grøden og giver netop den kage-konsistens som tidligere nævnt.

Chiagrød bagt  Chia grød bagt

Bagt chiagrød i samarbejde med Finax

I denne opskrift på bagt chiagrød har jeg selvfølgelig brugt de sorte små mirakel frø fra Finax. Jeg skriver miraktel frø, fordi jeg simpelthen er blevet så glad for at bruge chiafrø i al slags bagværk f.eks chiaboller, men også i andre grødopskrifter som f.eks. min opskrift på overnight oats, morgengrød med frø og kerner, eller min traditionelle chiagrød, som jeg ofte spiser i den travle hverdag, fordi det bare er så nemt.

Udover en masse forskellige produkter inden for mel og gryn så har Finax også et kæmpe sortiment af frø og kerner. De er alle økologiske, af virkelig god kvalitet og så egner de sig perfekt til bagning.

Bagt grød med chiafrø  Chiagrød med æg

Bagt chiagrød med æg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Bagt chiagrød til ca. to personer:
  • 100g havregryn
  • 2 spsk. Chiafrø
  • knivspids salt
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • en tsk. Bagepulver
  • 2 dl mælk
  • et æg
  • 2 spsk. Flydende honning
  • en håndfuld brombær (eller anden frugt/bær)
  • en håndfuld nødder
Fremgangsmåde
  1. Bland de tørre ingredienser sammen
  2. Tilsæt mælk og vend det rundt i grøden
  3. Pisk ægget og vend det rundt i grøden sammen med honning
  4. Hæld grøden i en form beklædt med bagepapir
  5. Drys med hakkede nødder og friske brombær (eller andet frisk frugt/bær)
  6. Bag ved 175 graders varmluft i ca. 30min eller til grøden er blevet lysebrun og fast
  7. Tip: spises med (ekstra) flydende honning på toppen samt skyr