Bananvafler indeholdende havregryn og en mild og sød smag af banan, kan fuldende ethvert morgenmads bord. Dette er selvfølgelig selvom de sagtens kan serveres på andre tidspunkter af døgnet også. Fuldstændig ligesom toppingen på de smagfulde bananvafler kan justeres alt efter årstid og sæson.
Inspiration til vafler: Belgiske vafler og klassiske vafler
Opskrift på bananvafler
Bananvafler
Ingredienser
- 100 g havregryn
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 1,5 dl mælk
- 75 g hvedemel
- evt. 1 tsk. vanilje
- 1 tsk. bagepulver
- smør til stegning
Sådan gør du
- Mal evt. havregryn til mel i en minihakker. Dette behøves ikke.
- Pisk havregryn med æg, mælk, hvedemel, vanilje og bagepulver til en ensartet vaffeldej uden klumper
- Mos banan og bland det i vaffeldejen
- Tilsæt 1/2 tsk. smør til et meget varmt vaffeljern, og bag vaflerne sprøde en ad gangen
Sunde banan vafler med havregryn
Man kan lave vafler på adskillige måder, og dette gælder både den søde og den salte version. Disse bananvafler er også en anelse utraditionelle. De indeholder havregryn og selvfølgelig moden banan, som er most og tilsat dejen. Havre er generelt set virkelig godt at bruge i bagværk. Det har et højt fiberindhold, og er derfor utrolig mættende. Derudover er smagen mild modsat mange meltyper med et højt fiber indhold. Lige præcis derfor er denne kombination af ingredienser til bananvaflerne utrolig god.
Inspiration til vaffel opskrifter: Chokoladevafler og Belgiske spinatvafler
Topping til vafler med banan
Ligesom med almindelige vafler, pandekager osv., så kan man toppe sine bananvafler med virkelig mange forskellige ingredienser:
- Frugt og bær: Dette afhænger i høj grad af årstiden. Banan dyrkes langt fra de danske landegrænser, og derfor spiser vi dem også hele året rundt. Udover bananer som kan toppes på vaflerne, så er der æbler, pære, jordbær, hindbær, blåbær mm.
- Chokolade og nødder: Hakket mørk chokolade, hakkede nødder eller valnødder, peanuts og alt muligt andet godt, kan toppes på en bananvaffel.
- Nutella, nøddesmør: Både hasselnøddesmør, mandelsmør, peanutbutter mm., er gode forslag til servering.
Inspiration til pandekager: Klassiske pandekager og Amerikanske pandekager
Tilberedning af vafler
Når man laver vafler, så er det uhyre vigtigt, at vaffeljernet er meget varmt. Med de fleste vaffeljern, behøver man egentlig ikke at bruge fedtstof. Dog giver smør en sprød og smagfuld overflade, og det vil derfor gå udover smagen, hvis man undlader det.
10 kommentarer til “Bananvafler”
Lyder vildt lækkert. Det vil jeg helt sikkert forsøge til sønnike på snart 8 måneder 👍
Kan man evt bruge majsmel istedet også?
Det har jeg desværre ikke prøvet, så det ved jeg ikke. Men vend endelig tilbage med resultatet hvis du prøver, og det bliver godt! 🙂
Lækker opskrift. Jeg har lige erhvervet mig et vaffeljern. Kan man godt lave dem 15 min før de skal serveres uden de bliver helt bløde og mister sprødheden? 🙂
Ja det kan man sagtens. Godt nok bliver de ikke lige så sprøde, men stadig rigtig lækre 🙂
Kan man osse lave dem på en pande, hvis man ikke ejer et vaffeljern??
Det kan man sagtens! Så bliver det blot små lækre pandekager 🙂
Bedste opskrift ❤️
Hej Celina, tusind tak! 🙂
Mvh. Maria Vestergaard
Den er virkelig god, man kan forstå opskriften godt, og bliver ikke i tvivl.
Hej Ida
Dejligt at bananvaflerne både smager godt og er nemme at læse. Vafler er også bare en favoritspise herhjemme.
tak for din kommentar, og rigtig god dag!
Mvh Maria Vestergaard