Stegte bananer

Stegte bananer opskrift

Stegte bananer er en fabelagtig dessert, hvor karamelliserede bananer er hovedrollen i retten. Til bananerne kan man servere skyr eller græsk yoghurt, og på den måde lade opskriften blive en morgenmad, der kan serveres til brunch eller weekendmorgenmad. På den anden side kan man også servere de stegte bananer med vaniljeis og mørk chokolade, og lade de karamelliserede bananer indgå i en velsmagende dessert.

Inspiration til opskrifter: Bagte ferskner og Butterdejskager med æble

Opskrift på stegte bananer

Stegte bananer opskrift

Stegte bananer

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 30 g rørsukker eller brun farin
  • 2 bananer
  • 25 g mørk chokolade
  • 300 g græsk yoghurt

Sådan gør du

  • Tilsæt smør og sukker til en middelvarm pande og lad det smelte langsomt. Rør i panden til både smør og sukker er helt smeltet
  • Skær bananer i halve og steg dem på panden i sukkerblandingen på begge sider til de bliver bløde og karamelliserede
  • Server de stegte bananer med hakket, mørk chokolade, græsk yoghurt eller hvad du ønsker

Karamelliserede bananer

Jeg holder af opskrifter, som er utrolig nemme at lave, men som samtidig smager ufattelig godt. Opskrifter, hvor simple råvarer er i fokus, og hvor de tilberedes ganske lidt. Fuldstændig ligesom det er tilfældet med de stegte bananer. Alt man skal bruge er bananer, smør og en form for sukker, der karamelliserer de modne bananer. Sidst nævnte er vigtigt. At bananerne er modne, for det er de modne bananer, der indeholder allermest frugtsukker, og derfor er sødest. Men bananerne må heller ikke være for modne. I så fald knækker de let, når de steges på panden i smør og brunfarin. Vælg derfor nogle bananer som er gule, men uden begyndende brune pletter. På den måde sikrer du bedst muligt, at bananerne holder formen, når de tages af panden.

Inspiration til opskrifter: Bananis og bananpandekager

Bananer stegt over bål

Denne opskrift på stegte bananer kan serveres både om vinteren med græsk yoghurt, hakkede nødder og smørblanding med brunfarin, kanel og andre varme krydderier. Men de karamelliserede bananer kan også serveres om sommeren, når aftensmaden er indtaget under åben himmel, og tiden til dessert er kommet. Brug en pande som kan bruges på grillen eller over bålet, og lad de modne frugter stege under åben himmel. Server herefter de stegte bananer med kold vaniljeis og resterne fra panden af karamelliseret, flydende sukker.

Inspiration til opskrifter: Banankage og Bananmuffins

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering