Arme riddere

Arme riddere

Arme riddere, hvor brødet er vendt i æg, mælk og sukker og stegt på panden i smør, er en herlig spise. Armeriddere kan spises til morgenmad eller brunch, men kan i særdeleshed også nydes som en dessert eller sød snack på alle tidspunkter af døgnet.

Inspiration til morgenmad: Omelet og Blødkogt æg

Opskrift på arme riddere

Arme riddere

Arme riddere

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 5 arme riddere

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk. sukker
  • 5 stykker fuldkorns toast
  • ca. 30 g smør til stegning
  • serveres med sirup, bær og nødder

Sådan gør du

  • Pisk æg, mælk og sukker sammen
  • Vend toastbrød i ægge blandingen på begge sider, så brødet suger væsken til sig
  • Steg brødene i smør på en varm pande til de bliver sprøde og let gyldne på overfladen
  • Server med friske bær, sirup mm.

French toast

Hjemmelavet morgenmad

Det er ingen sag at lave hjemmelavet arme riddere, og det smager overraskende godt. Ingredienserne som lyder æg, mælk, smør og brød, er også utrolig simple, og ofte noget man har i sit køkken. Selve brødet man benytter, kan være noget helt almindeligt toastbrød, som man køber i sit lokale supermarked, men det kan også være et lækkert, daggammelt stykke franskbrød, surdejsbrød eller lignende. Derudover smager det utrolig godt, hvis brødet indeholder fuldkorn. Det giver en anelse kant til måltidet. Sammen med det søde sirup, som retten serveres med, smager det virkelig godt.

Inspiration til morgenmad: Grovboller og Havregrød

French toast

Topping til arme riddere

Som det næsten altid er med topping, så er det blot fantasien, der sætter grænserne for, hvor der kan drysses på nogle hjemmelavet arme riddere inden servering. Der er dog nogle få vigtige elementer. Nemlig dét at arme riddere er både en anelse sød og fed i smagen, og derfor smager morgenmads måltidet samlet set allerbedst, hvis der drysses med nogle friske og let syrlige bær. Hindbær er fabelagtige, men også blåbær, brombær, jordbær, æbler mm., kan bruges. Derudover smager nødder, chokolade, nøddepålæg og forskellige varianter af sirup godt på arme riddere.

Inspiration til morgenmad: Hjemmelavet mysli og Sunde pandekager

Fremgangsmåde til opskriften

Man skal have for øje at brødet suger utrolig meget væske til sig. Hvis man derfor lader brødet suge i æggemassen for længe, kan det danne en helt æggekage lignende tilstand. Det er derfor vigtigt, at man blot lader brødet suge i nogle sekunder på hver side og ikke i flere minutter, imens de resterende armeriddere laves. Derudover er der et lille tip til, hvordan man kan variere smagen af sin arme ridder. Man kan nemlig tilsætte krydderier til æggemassen som f.eks vanilje, kanel, nellikker osv., som giver morgenmaden endnu mere karakter. Derudover kan man drysse de færdigstegte arme riddere med groft hakket chokolade, hakkede nødder mm. Udover at de giver smag til desserten, så ser det også virkelig indbydende ud for øjet med nogle flot pyntede, stegte brød.

Inspiratin til morgenmad: Chiagrød og Pandekager

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering