Denne koldskålsgrød lyder måske mærkværdig, men den er absolut værd at prøve. Faktisk smager grøden, der er lavet på havregryn, chiafrø og koldskål, virkelig, virkelig godt. Der er sukker i koldskål, så derfor behøver den kolde overnight oats, som det også kaldes, ikke at sødes yderligere. Top din koldskålsgrød med frisk frugt, mysli eller hvad du har i køkkenet og køleskabet.
Inspiration til grød opskrifter: Havregrød og Køleskabsgrød
Opskrift på koldskålsgrød
Koldskålsgrød
Ingredienser
Grød:
- 1 spsk. chiafrø
- 2 spsk. havregryn
- 3 dl koldskål
Topping:
- frisk frugt, mysli mm.
Sådan gør du
Grød:
- Bland chiafrø, havregryn og koldskål i et patentglas. Rør det godt rundt, sæt låg på, og lad det trække i køleskabet i mindst otte timer
- Rør godt rundt i grøden næste morgen, og tag grøden med dig på farten eller anret i en skål
Topping:
- Skær frugt ud i mundrette tern, og drys frugt, friske bær og mysli på din grød
Grød med koldskål, havregryn og chiafrø
Koldskål rimer normalt på kammerjunker. Men man kan også bruge den klassiske, danske spise til andre opskrifter. Denne kolde grød er et virkelig godt bud på sådan en sommeropskrift. Det er i princippet blot en overnight oat, hvor man bruger koldskål istedet for skyr, yoghurt, mælk eller lignende. Koldskålen giver grøden en cremet konsistens sådan, at din koldskålsgrød smager fuldstændig som en anden grød lavet på et mejeriprodukt. Den har bare den særlige, syrlige smag, som er karakteristisk for koldskål, også.
Inspiration til grød opskrifter: Grød med æble og Vegansk risengrød
Overnight oats med koldskål
Brug endelig denne opskrift på koldskålsgrød som grundopskrift. Det er nemlig præcis sådan, at den er tiltænkt. Og tilsæt derefter forskellige smage til din grød. F.eks citronsaft, jordbærmarmelade og karamel kan man blande i sin koldskålsgrød. Ligeledes kan man toppe sin grød med mange forskellige slags topping. Jeg er mest til frisk frugt, som smager godt sammen med den syrlige koldskål. Friske jordbær og hindbær er det jeg oftest bruger. Men også hjemmelavet mysli eller ristede nødder kan jeg finde på at toppe min koldskålsgrød med. Udgaven med frisk ananas og granatæblekerner, som vist på billederne, er virkelig også god.
Inspiration til opskrifter: Bagt chiagrød og Risengrød
Opbevaring af koldskålsgrød
Så snart du har lavet din koldskålsgrød, så skal den i køleskabet og stå. Mejeriprodukter holder sig generelt dårligt ved stuetemperatur, så det er vigtigt, at grøden kommer på køl med det samme. Derefter kan grøden sagtens holde sig 1-2 dage i køleskabet. Blot husk at brug et glas eller en beholder, som slutter tæt.