Elementerne i en måltidssalat
For at salaten bliver spændende og ikke mindst mættende, så er der nogle tommelfingerregler man kan følger når det komme til, hvilke elementer der skal bruges. Det er en god idé at have en form for kulhydrat i måltids salaten. Det kan være pasta, ris, perlebyg, couscous, croutoner osv. Derudover skal der en form for bladgrønt i. Det giver noget fylde til retten og får det hele til at hænge sammen. Så skal der grøntsager i. Her er det en god idé at vælge og varierer i mellem de grove og de lettere grøntsager. Du kan også komme bælgfrugter eller rodfrugter i. En form for protein er ligeledes en god idé, da det både smager godt og er mættende. Til sidst skal der også være noget fedt. Nogle grøntsager og nødder indeholder fedt, men det kan også tilføjes i form af dressing. På den måde får du et mættende frokostmåltid.
Hvilke sammensætninger der fungerer godt sammen, er der en masse gode bud på herunder. Og husk som altid, så er opskrifterne inspiration og vejledning og du kan altid vælge til eller fra.
Foodprep
Foodprep egner sig virkelig godt til måltids salater. Foodprep går i sin enkelt ud på, at man forbereder sin mad enten dagen før eller et par dage før. Alle elementerne til måltids salaten gøres klar og opbevares i en lufttæt beholder så alle elementerne bevarer sin friskhed. Det samme er noget så simpelt som sandwiches, der også meget nemt kan forberedes i forvejen.