Quinoasalat

quinoasalat

Denne quinoasalat er en fyldig, velsmagende og nem salat, der passer perfekt til både hverdag og til festlige begivenheder. Quinoa kernerne skaber bunden for salaten og sammen med sprøde, grønne grøntsager som agurk, avokado og frisk spinat og en skøn dressing har du den perfekte salat til måltidet. Quionasalaten kan både serves som det grønne indslag eller som måltidssalat til frokost.

Inspiration til salat opskrifter: Linsesalat og Couscoussalat

Opskrift på quinoasalat

quinoasalat

Quinoasalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat:

  • 100 g quinoa kerner, ukogt
  • 220 g kikærter, 1 dåse kikærter drænet
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløg
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 50 g mandler
  • 2 modne avokadoer

Dressing:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Sådan gør du

Salat:

  • Kog quinoakerner som anført på pakken
  • Skær agurk i tern og snit rødløg fint
  • Hak mandler og frisk spinat groft
  • Skær avokado i tern

Dressing:

  • Pres hvidløg og bland det godt sammen med de øvrige ingredienser
  • Vend salaten i dressingen og server

Quinoasalat ingredienser

Quinoasalat med friske grøntsager

Quinoasalaten består af et væld af gode, sprøde grøntsager. De enkelte elementer til salaten er nemme at tilberede. Først skal quinoaen koges som anført på pakken. Det er en god idé at skylle quinoaen i en sigte inden den koges. Du skal heller aldrig være bange for at koge quinoaen i for meget vand, da overskydende vand nemt kan hældes fra når den er færdigkogt. I mens qionoa kernerne koger, kan du passende klargøre grøntsagerne og de øvrige elementer.

Agurk og avokado skal skæres i mundrette tern, rødløget skal snittes fint (eller hvis du kan lide dem grovere så snitter du dem blot som du ønsker). Vandet skal hældes fra kikærterne. I denne opskrift gøres der ikke andet ved kikærterne. Hvis du ønsker at tilberede kikærterne, kan du stege dem på en pande eller i ovnen med lidt olivenolie og salt. Det vil også smage herligt til salaten. Det er altid dejligt at bruge nødder i salater. Det giver en god struktur og god smag. Mandlerne og spinaten skal hakkes groft. Tilsidst skal det hele op i en skål og vendes godt sammen.

Inspiration til salat opskrifter: Salat med agurk og Kikærtesalat

Dressing til quinoasalaten

En salat er ikke fuldendt uden en god dressing. Til denne opskrift på quinoasalat er der brugt en simpel hvidløgsdressing. Hvidløget skal hakkes meget fint eller presses, også skal det blot blandes med de øvrige ingredienser. Olivenolie, sennep, citronsaft, flydende honning og slutteligt skal dressingen smages til med salt og peber. Quinoasalaten og dressingen vendes sammen, og så er den klar til servering.

Inspiration til salat opskrifter: Bulgursalat og Gulerodssalat

Hvad er quinoa?

Quinoa er et lille frø eller kerne, der er sprængfyldt med gode næringsstoffer som aminosyrer, proteiner og sunde fedtsyrer. Quinoaen stammer fra Sydamerika og udtales på spansk derfor kinwa. Desuden er quinoa en billig spise, så alle kan være med. Du kan både få rød, sort og hvid quinoa og alle tre farver kan du fint bruge i denne opskrift. Quinoaen er en meget alsidig råvare, og kan derfor bruges til mange ting. Den egner sig virkelig godt i salater for at give ekstra næring og fylde. Du kan også bruge quinoa i stedet for ris og pasta. Det er blot at prøve sig frem og eksperimentere med det lille vidunderfrø.

Inspiration til salat opskrifter: Bønnesalat og Salat med ærter

Gode tips til salaten
  • Krydderurter er altid dejlige at komme i en quinoasalat. Prøv eventuelt med frisk persille eller dild
  • Mandlerne kan sagtens erstattes af andre nødder som pistacienødder, cashewnødder eller hasselnødder
  • Brug rød eller sort quinoa i stedet for den hvide, der er brugt i denne opskrift
  • Steg kikærterne på en pande eller i ovnen med olivenolie og salt inden de kommes i salaten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering