Salat med avocado

Salat med avocado

Salat med avocado er en simpel, grøn salat som både fungerer som tilbehørssalat og måltidssalat. Den nemme, grønne salat er vendt i en klassisk sennepsdressing bestående af hvidvinseddike eller citronsaft, olivenolie, flydende honning, salt og peber.

Inspiration til salater: Spidskålssalat og Tomatsalat

Opskrift på salat med avocado

Salat med avocado

Salat med avocado

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat:

 • 75 g blandet, grøn salat
 • 2 modne avocadoer
 • 220 g kikærter (ca. 1 dåse)

Dressing:

 • 2 tsk. olivenolie
 • 2 tsk. hvidvins eddike
 • 1/2 tsk. sennep
 • 1/2 tsk. flydende honning
 • salt og peber

Sådan gør du

Salat:

 • Tilsæt grøn, blandet salat til en stor tallerken, fad eller skål
 • Skær avocado i tern og fordel udover salaten
 • Skyl kikærterne godt, tør dem og steg dem enten på en pande i en anelse olivenolie og salt eller hæld dem direkte over salater uden tilberedning

Dressing:

 • Rør alle ingredienserne sammen i en skål
 • Fordel dressingen udover salaten

Avocadosalat

Avocadosalat

Avocado er i sig selv én af de råvarer, som står virkelig godt alene. Grøntsagen eller nødden, som den i virkeligheden er, kan nydes uden andet end salt, peber og evt. en anelse citronsaft. Derfor smager avocadoen også utrolig godt sammen med få andre råvarer. Man behøver altså ikke alverdens grøntsager, bælgfrugter, kød eller fisk, for at få tilberedt en virkelig lækker avocadosalat. Salaten med avocado indeholder derfor blot en simpel, blandet grøn salat, som man kan købe i de fleste supermarkeder, der allerede er skyllet. Dette er utrolig nemt, særligt i en travl hverdag, og så undgår man, at de grønne salatblade er våde, når de tilsættes til salaten. Udover dressingen, så er de øvrige grøntsager fritfor. I denne opskrift er der brugt kikærter, men absolut alle andre råvarer kan tilsættes. Agurk, majs, tomat, ærter, grønne bønner og alle de andre pragtfulde grøntsager, der findes, kan bruges i denne opskrift på salat med avocado.

Inspiration til salat opskrifter: Græsk salat og Kartoffelsalat

Avocado og holdbarhed

Desværre er det sådan med lige præcis avocado, at det ikke holder sig friskt særlig længe. Dette er modsat de fleste andre grøntsager, man bruger i salater, som sagtens kan holde sig frisk i køleskabet, selvom det er skåret ud, i en dags tid. Avocado der er skåret ud i skiver eller tern, oxiderer og får en brunlig overflade. Desværre er det ikke bare udseendet, der ændrer sig. Også smagen af nødden ændrer sig, når selve kødet, kommer i kontakt med luften. Så længe avocadoen er lukket, med skal på, og der altså ikke er skåret i den endnu, kan den sagtens holde sig. Hvis man påtænker at tage sin salat med avocado med som madpakke, kan det derfor anbefales at skære alt andet end avocadoen hjemmefra, og så tilsætte den udskåret grøntsag lige inden salaten skal spises.

Inspiration til opskrifter: Grønkålssalat og Råkostsalat

Sennepsdressing til salat med avocado

Denne grønne salat går virkelig fint sammen med de fleste forskellige dressinger. En almindelig yoghurtdressing, olie-eddike dressing, hvidløgsdressing eller hvad man foretrækker, kan man derfor vende sin avocadosalat i. I opskriften ovenfor er der brugt en sennepsdressing med olivenolie, flydendehonning og eddike. Man kan bruge alle slags eddiker eller citronsaft. Derudover skal dressingen smages til med salt og peber, og det samme er tilfældet med selve salaten. Man skal nemlig altid huske, at også en grøn salat med avocado skal krydres og i særlig grad saltes for at smage af noget.

Inspiration til salat opskrifter: Rødkålssalat og Kikærtesalat

Tilbehørssalat og måltidssalat

Som tidligere antydet kan en grøn salat med avocado sagtens indgå på forskellige måder i måltiderne. Avocadosalaten kan spises som en tilbehørs ret til kød og kartofler, og altså være det grønne indslag til aftensmaden. Derudover kan salaten agere måltidssalat til både frokost og aftensmad. Hvis man ønsker mere fylde og mæthed, så kan man blot tilføje kogt pasta, havreris, speltkerner eller brød croutoner til salat med avocado.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering