
Appetizer
Appetizer er faktisk blot et engelsk ord for ’forret’. Det kan også være du er stødt på det franske ’hors d’æuvre’, som ligeledes er en betegnelse forret. Som det engelske navn lidt antyder, så er det små retter der skal fungere som appetitvækkere, og det danske ord henviser til, at de skal spises inden et hovedmåltid. Her finder du altså inspiration på opskrifter der fungerer rigtig godt hertil. Formålet med en appetizer erDog kan appetizerne også sagtens indgå som hovedmåltid, hvis du laver flere af dem og derved laver et tapasbord.
Fælles for appetizerne er, at de skal være små så de er lette at spise, men samtidig skal de være smagfulde.
Bruschetta
Bruschetta er en italiensk appetizer, der bestå af brød, som oftest en baguette, toppet med forskellige råvarer. Den mest klassiske bruschetta er med tomater og mozarella. Bruschetta kan dog varieres med valg af grøntsager, bønner, kød og dressinger. Et godt udgangspunkt er at gå efter årstidens råvarer, som tomat bruschetta om sommeren og svampe om efteråret. Bruschetta smager også helt fantastisk med oste som gedeost eller parmesan, som bages af i ovnen. Prøv forskellige to
Bagværk
Småt bagværk som pestosnegle og butterdejssnegle er gode som små fingermadder inden hovedretten. De er nemme at spise, især hvis man skal stå op. En anden lille genial forret er brødstænger med pesto. De er smagfulde, tager lige toppen af sulten men efterlader stadig plads til det store måltid. Samosaer er små kødfyldte pakker, der er lavet af filodej. Samosaerne her er inspireret af det afrikanske køkken.