Salat med havreris

salat med havreris

Denne salat med havreris smager skønt, og fungerer aldeles godt som måltidssalat. Den er spækket med havreris, gulerødder, bønner og toppet med falafel, som gør den mættende og velsmagende. Og så har grøntsagerne nogle flotte farve, der gør at den pynter smukt på middagsbordet eller frokostbordet.

Inspiration til andre opskrifter på salater: Salat med rejer og Pastasalat med kylling

Opskrift på salat med havreris

salat med havreris

Salat med havreris

Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl havreris
  • 400 g falafler
  • 2 gulerødder
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 2 forårsløg
  • 150 g edamamebønner
  • 100 g fetaost
  • 30 g mandler
  • salt og peber
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Kog havreris som anført på pakken
  • Tilbered falafler som anført på pakken eller lav dem selv
  • Skræl gulerødderne, skær dem derefter i lange bånd vha. en kartoffelskræller
  • Hak soltørrede tomater og forårsløg fint
  • Bland alle ingredienserne sammen med fetaost og edemambønner
  • Smag til med salt og peber
  • Hak mandler groft og steg dem på en varm pande til de bliver gyldne
  • Drys dem på salaten sammen med friske urter

Havreris salaten

Denne salat har et lille mellemøsteligt præg med, da måltidssalaten indeholder falafler og gulerødderne. Havreris er nordisk spise, og dyrkes også på de nordlige breddegrader. Havreris har en fyldig, og mild smag, der egner sig rigtig godt i blandt andet salater. Havrerisene giver struktur, tekstur og fylde til salaten, da havren blandt andet har et højt fiberindhold, som gør salaten nærende og mættende. Derudover er måltidssalaten fyldt med grøntsager som eddemamebønner, gulerodsbånd og forårsløg, der alle giver en masse smag og farve til måltidet. De soltørrede tomater skal endelig ikke tørres inden de hakkes og kommes i. Olien indeholder også en masse smag, og så bidrager olien i sig selv som dressing til salaten. Ligeledes bringer Fetaosten noget fedme og cremethed til måltidet, der skaber en god kontrast til de sprøde, friske grøntsager. Falafler kan du enten købe eller lave dem selv. Falafler er lavet af kikærter og en masse krydderier. Du kan enten dele falafler i mindre stykker og blande dem i salaten, eller du kan servere dem hele som tilbehør ved siden af. Et drys med ristede, hakkede mandler og frisk basilikum på toppen, sætter i øvrigt prikken over i’et i denne salat med havreris.

Inspiration til andre opskrifter på salater: Pastasalat med tun og Cæsarsalat

Den perfekte måltidssalat

Denne salat kan bruges som tilbehør til andre retter, men som nævnt, så er denne ret også virkelig god som enten en frokostsalat eller en måltidssalat. Når du laver en måltidssalat, er der nogle tommelfingerregler, du kan følge. For det første er det en god idé at have en form for kulhydrat som pasta, ris, havreris mm., som giver noget fylde og mæthed til måltidet. Derudover skal der nogle friske grøntsager i retten, som giver en masse smag og næringsstoffer. Tænk gerne her over, at grøntsagerne skal kunne noget forskelligt i form af smag og struktur. En form for protein er ligeledes en god idé, da det både smager godt og er mættende. Til sidst skal der også være noget fedt i form af en dressing, ost eller nødder.

Inspiration til salater: Bulgursalat og Stegte havreris

Video

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering