Romainesalat

Romainesalat opskrift

Romainesalat er en simpel salat bestående af romaine salatblade, gulerod, marineret kylling og fetaost. Salaten er utrolig nem at lave, men ser samtidig utrolig overdådig ud, når den serveres som en måltidssalat eller som en del af et større buffetbord en sommerdag. Lad dig inspirere af opskriften nedenfor, men brug endelig de forskellige råvarer, som du i forvejen ligger inde i.

Opskrift på dressing der bruges i romainesalat: Creme fraiche dressing

Opskriften nedenfor er til to personer, og dette er beregnet til, hvis man serverer salaten som en måltidssalat. Hvis salaten i stedet er en tilbehørssalat, så er der nok til fire personer.

Opskrift på romainesalat

Romainesalat opskrift

Romainesalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 dl perlebyg (eller spelt, havreris mm)
  • 220 g kylling inderfilet
  • 2 spsk. barbecue marinade
  • 1 gulerod
  • 1 romainesalat hovede
  • 1/4 spidskål
  • 1/2 bundt asparges
  • 1/2 agurk
  • 50 g fetaost
  • 1 spsk. dild
  • 1 dl creme fraiche dressing

Sådan gør du

  • Bog perlebyg som anført på pakken
  • Skær kylling i små stykker, mariner kødet i barbecue dressing, og steg kødet på en pande eller i en airfryer i ca. 10min til det er gennemstegt
  • Snit spidskål, romainesalat og asparges fint
  • Riv gulerod i bånd vha. kartoffelskræller
  • Skær agurk i små tern
  • Bland alle grøntsager og perlebyg godt sammen, og drys med fetaost, stegt kylling, dressing, frisk dild, salt og peber

Frisk salat med romaineblade

Denne salat rimer på sommer og sol selvom datoen den udgives på, absolut ikke er sådan. Men jeg glæder mig til det varmere vejr, og derfor har jeg taget forskud på sommersalaterne. Denne romainesalat er et virkelig godt bud. Det er en frisk salat med spidskål, romaineblade, cremet fetaost og perlebyg. Perlebyg kan sagtens undlades for at gøre salaten mere let. Men jeg vil anbefale dig at prøve dem. I stedet kan man også bruge speltkerner og forskellige grove ristyper, hvis man ikke kan få fingrene i perlebyg.

Inspiration til opskrifter: Cæsarsalat og Jordbærsalat

Cremet fetasalat

Jeg har skrevet en kogebog under navnet MÅLTIDSSALATER, som rummer 61 fantastiske salater, der kan serveres som et fuldendt måltid. Denne romainesalat er stærkt inspireret af nogle af de mange friske salater, der er i netop den kogebog. Og opskriften på min creme fraiche dressing jeg selv spiser utrolig ofte på mine salater, er også fra netop den kogebog. Bogen er inddelt i overskuelige kapitler, og de fleste af opskrifterne tager under 10min at lave fra start til slut. Jeg selv har ikke alverdens tid i en travl hverdag, så selvom jeg elsker at lave mad, så har jeg ikke overskuddet til at stå i køkkenet det halve af dagen. Derfor er alle opskrifterne nemme, sunde og med råvarer, som kan fåes i alle mindre supermarkeder, også.

Inspiration til opskrifter: Måltidssalat med kylling skewers og Salat med oliven

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering