Bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat er en skøn tilbehør til efterårets middagsbord. Elementer er skåret i fine, sirlige skiver og tern, så du får noget af det hele i hver enkelt mundfuld. Den er flot og farverig, og er sprængfyldt med dejlige smage fra blandt andet rød peberfrugt, sorte oliven og forskellige friske krydderurter.

Inspiration til salat opskrifter: Gulerodssalat og Kikærtesalat

Opskrift på bulgursalat

Bulgursalat

Bulgursalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g ukogt bulgur
  • 150 g sorte oliven
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g soltørrede tomater i olie
  • 100 g fetaost

Sådan gør du

  • Kog bulgur som anført på pakken i vand med salt
  • Hak krydderurter, rødløg og rødpeberfrugt fint
  • Skær oliven og soltørrede tomater i små skiver
  • Bland alle ingredienserne sammen med smuldret fetaost og smag til med salt og peber

Salat med bulgur

Salat med bulgur og grøntsager

Denne salat med bulgur er en af de lidt tungere salater, som passer perfekt her til efteråret. Alle råvarerne har en særlig dybde, noget kant og kraft i deres smag. Bulgur smager ikke af meget i sig selv, men bidrager med noget fylde og gode næringsstoffer til salaten, så den bliver mættende. I sammenspillet mellem rød peberfrugt, sorte oliven, rødløg og de soltørrede tomater opstår der noget magisk, fordi de komplementere hinanden helt perfekt. Salaten har ingen dressing, men den fede, cremede fetaost der smuldres over tilsidst udgør derfor dressingen i denne bulgursalat. Det hele får selvskab af de frisk persille og purløg. Fordi friske krydderurter bare altid er en god til salater – og andre retter for den sags skyld.

Inspiration til salat opskrifter: Pastasalat med linser og Bønnesalat

Bulgur salat

Finskåret grønt

Elementerne er alle skåret i små fine skiver og tern. Det tager lidt længere tid at skære oliven i skiver og rød peberfrugt i små tern, og de kan selvfølgelig også skæres groft. Der er bare noget over den fine snitning, der gør et eller andet dejligt ved retten. Her får du lidt af alle elementerne i hver eneste bid. Samtidig med at den bliver dejlige spisevenlig, da man ikke skal gabe over store stykker grøntsager. Spiseoplevelsen er en vigtig del af et måltid, så hvordan man snitter sit grønt har en stor betydning for måltidet.

Inspiration til salater: Salat med havreris og Salat med kylling

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering