Cæsarsalat

Cæcarsalat

En klassisk cæsarsalat er en salat lavet på stegt kylling, romaine salat, parmesan, brødcroutoner og cæsardressing. Salaten egner sig perfekt som en luksus frokost eller som en let aftensmad.

Inspiration til salater: Spidskålssalat og Grønkålssalat

Opskrift på cæsarsalat

Cæcarsalat

Cæcarsalat

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salat

  • 2 romaine salat
  • 2 stegte kyllingebryster
  • 300 g croutoner
  • 50 g frisk revet parmesan ost
  • salt og peber

Dressing:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. citronsaft
  • 0,5 dl olie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

Salat:

  • Skyl romaine salat og tør dem grundigt i et klæde
  • Skær dem evt i mindre stykker og fordel dem ud på fire tallerkner
  • Skær stegt kylling i tynde skiver og placer det på salaten
  • Drys med croutoner og friskrevet parmesan ost
  • Drys salaten med salt og peber

Cæsardressing:

  • Pisk æggeblommer, citronsaft, olie og sennep sammen med en stavblender (kraftig piskning med piskeris kan også bruges)
  • Smag dressingen til med salt og peber

Video af fremgangsmåden

Ingredienser til salat med kylling

Råvarerne i en cæsarsalat er få, men sammen bliver de til den dejligste salat. Romainesalat har en let sødlig og mild smag og bladene er lækre sprøde. Salaten kan anrettes med hele blade, som spiseren selv skærer ud, eller du kan plukke bladene i mindre stykker, eller skære dem ud. Salatbladene skal dog stadigvæk have en vis størrelse og ikke hakkes for fint. Hvorvidt der er kylling i en cæsarsalat er ret omdiskuteret. Flere madskribenter skriver faktisk, at den oprindelige cæsarsalat ikke indeholdte kylling. I denne opskrift er der dog tilsat kød. På den måde kan salaten også bruges som måltidssalat. Kyllingen kan ligeledes tilberedes på forskellige måder. Kødet kan grilles, steges og bages i ovnen med olie, salt og peber. Ligesom der også kan tilsættes yderligere krydderier til kyllingen, selvom det ikke er helt traditionelt. Hvis du har en rest kylling fra aftensmaden dagen før, så er denne salat virkelig ideel at lave for at få brugt resterne.

Inspiration til opskrifter på salater: Tomatsalat og Vandmelonsalat

Cæsardressing

Selve dressingen til denne ikoniske salat består af æggeblommer, olie, citronsaft og sennep, og får en konsistens ala tynd mayonnaise. Alt efter hvilken salgs olie man bruger, så giver det også et eftertryk i smagen. Olivenolie er oplagt at bruge, men har også en karakteristisk smag. Hvis man ikke bryder sig om denne, kan man også sagtens bruge en madolie med mere neutral smag som f.eks solsikkeolie. Selve cærsardressingen skal piskes grundigt og gerne med en stavblender. Det får dressingen til at samle sig ordentligt.

Parmesanen ost bliver frisk revet og drysset udover salaten. Man kan også vælge at skære den i tynde skiver og fordele den udover salaten. Osten giver en fyldig, fed umami smag, og passer særlig godt sammen med kyllingen.

Inspiration til opskrifter på salater: Bulgursalat og Rødbedesalat

Hjemmelavet brød croutoner

Denne opskrift byder på flere elementer, som du enten kan lave selv eller købe i dit lokale supermarked. Brødcroutonerne er i denne opskrift hjemmelavede, og til dette er der brugt et daggammelt og en smule tørt brød. Brødet er blot skåret ud i tern, vendt i olivenolie og drysset med havsalt, inden det er blevet bagt i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir. Croutonerne kan også købes, hvis man vil gøre salaten nemmere og hurtigere at lave.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering