Denne salat med oliven, fetaost og revet gulerødder er utrolig smagfuld. Den grønne salat går perfekt som tilbehørs ret til kødretter og kartoffelretter, men den kan også spises som en selvstændig måltidssalat. Olivensalaten indeholder nemlig også kikærter, som er nærende, utrolig mættende og rig på protein. Derfor er salaten også et helt måltid i sig selv.
Inspiration til opskrifter: Broccolisalat med bacon og Bagt rodfrugt salat
Opskrift på salat med oliven
Salat med oliven
Ingredienser
Stegte kikærter
- 240 g kikærter fra dåse
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. barbecuekrydderi
- 1 tsk. salt
Salat
- 1 romaine salat hovede
- 2 gulerødder
- 1 avocado
- 170 g oliven
- 75 g fetaost
- basilikum blade
Dressing
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft eller æbleeddike
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. oregano
Sådan gør du
Stegte kikærter
- Skyl kikærter grundigt i en si under rindende vand
- Steg kikærterne i et par minutter på en varm pande med olie og krydderi til de bliver gyldne
Salat
- Vask salatbladene, og skær dem i mindre stykker
- Riv gulerod groft på et rivejern, og skær avocado i tern
- Bland salat med gulerod, oliven, avocado og fetaost skåret i tern
Dressing
- Bland ingredienserne til dressingen godt sammen, og vend dressing og stegte kikærter godt rundt i salaten
- Pynt evt. med friske basilikum blade
Tilbehørssalat med oliven
Jeg laver ofte denne simple salat med oliven og fetaost, fordi den smager godt uanset årstiden. Tilbehørssalaten kan nemlig sagtens laves og spises, når det er vinter eller sommer, da salaten ikke er særlig årstids bestemt. Samtidig er den utrolig frisk, og da dressingen blot er en simpel olie eddike vinaigrette, så er den også perfekt som tilbehør til grillmad eller andre lette kødretter. På den anden side indeholder olivensalaten også gulerod, og kikærter, som også går sig godt til et lidt mørkere og gråligt vejr. Nyd derfor din salat med oliven hele året rundt og til flere forskellige måltider.
Inspiration til opskrifter: Bagte tomater og Mangosalat
Oliven i salater
Der findes mange forskellige slags oliven, og jeg nyder at bruge dem alle i min salat med oliven. Denne gang har jeg brugt klassiske, sorte oliven i saltlage. De er billige og utrolig alsidige i tilbehørssalater. Men hvis man bedre kan lide grønne oliven, så er det også virkelig godt at bruge i olivensalater. Slutteligt kan man bruge kalamata oliven, som har en langt mere karakterisk smag, og også ofte kommer i glas med sten i. Man kan derfor med fordel pille stenene ud, inden man blander kalamata oliven i sin olivensalat.
Opbevaring af din olivensalat
Det er desværre sådan med denne salat, som det også er med mange andre salater, at salaten mister hurtigt sin friskhed efter den er lavet. Man kan sagtens opbevare sin salat med oliven i en boks i køleskabet til næste dag, men salaten falder en helt del mere sammen under den tid den opbevares, og avocadoen bliver også ofte brun undervejs. I forhold til forholdsregler med at spise salaten når den har stået i køleskabet natten over, så er der dog ingen problemer i den dur.