Pastasalat med avocado er en skøn og smagfuld salat. Pastasalaten er proppet med gode grøntsager som avocado, syltede rødløg, agurk og blandet salat. Pastasalaten er nem at blande sammen, og fungerer godt som både en frokostsalat eller som et let aftensmåltid.
Inspiration til pastasalater: Pastasalat med tun og Pastasalat med kylling
Opskrift på pastasalat med avocado
Pastasalat med avocado
Ingredienser
Pastasalat:
- 300 g kogt pasta
- 75 g blandet, grøn salat
- 50 g syltede rødløg
- 1/2 agurk
- 230 g kikærter
- 2 avocadoer
Dressing:
- 1 tsk. olivenolie
- 2 tsk. hvidvins eddike eller citronsaft
- 1/2 tsk. sennep
- 1/2 tsk. flydende honning
- salt og peber
Sådan gør du
Pastasalat:
- Bland kogt pasta med blandet, grøn salat og syltede rødløg
- Skær agurk og avocado i tern og tilsæt det sammen med (evt. pandestegte) kikærter
Dressing:
- Bland ingredienserne sammen til dressingen og vend salaten heri
- Drys pastasalaten med salt og peber
Avocado i pastasalat
Pastasalat med avocado kan laves i utrolig mange forskellige variationer, så længe man har den aller vigtigste ingrediens på plads: Avocado er, hvis man finder en perfekt moden én, utrolig cremet og har en nøddeagtig smag. Her får den selvskab af en grøn blandet salat, der lægger en god bund for salaten, som binder de øvrige ingredienser godt sammen. De syltede rødløg, som giver noget syre og friskhed til den cremede avocado. Agurk smager bare godt i de fleste salater, og giver en masse saft. Kikærterne kan enten kommes i som de er (selvfølgelig opblødte og drænede) men du kan også riste dem af på en pande eller i ovnen. Kikærterne giver noget ekstra fylde og næring til pastasalaten, så den er godt mættende.
Hvilken pasta du bruger er helt op til dig, penne, skruer eller noget helt tredje. Du kan bruge hvid- eller grov pasta. Server gerne pastasalaten med et stykke godt brød til, eksempelvis et baguette eller et madbrød.
Dressingen til pastasalaten
En salat er ikke fuldendt uden er god dressing. Dressingen er med til at binde alle elementerne sammen. Dressingen til denne pastasalat med avocado er en enkel dressing der består af olivenolie, som giver noget fedme. Citronsaft eller hvidvinseddike, der giver noget syre og friskhed. Honningen giver noget sødme og afbalancerer dressingen. Tilsidst skal der lidt sennep og friskkværnet salt og peber i.
Inspiration til pastasalater: Pastasalat med pesto og Pastasalat med linser
Vælg den perfekte avokado
Hovedelementet i denne pastasalat med avocado er ja, avocado. Så de skal selvfølgelig været helt perfekte. Avocado er en lidt besværlig én, da tiden for hvornår den er perfekt moden, ikke er særlig lang. Den er tit enten for umoden og dermed hård og gummiagtig i konsistensen, ellers så er den overmoden og begyndt at få brunt kød. Der er dog et par ting, du kan kigge efter, når du udvælger dine avocadoer:
- Mærk på avocadoerne. Tryk let på dem. De skal være en smule bløde, men du må ikke kunne trykke dem alt for meget. Er de stenhårde er de heller ikke klar
- Fjern den lille top på avocadoen for at kunne se farven på kødet under skallen. Den må ikke være lys eller brunlig, men skal være en flot, klar, grøn farve
Inspiration til opskrifter: Pastasalat med karrydressing og Pastasalat med broccoli