Måltidssalat med kylling skewers er en salat, som kan serveres til både frokost og aftensmad. Ingredienserne som sprøde croutoner, avocado, majs, tomater og de indbydende kylling skewers gør måltidssalaten til en familiefavorit. Server salaten med cremet cremefraiche dressing til.
Opskriften er oprindeligt fra min kogebog MÅLTIDSSALATER, som indeholder 61 fantastiske salater, der udgør et hovedmåltid. Hvis du drømmer om at spise flere nærende salater, så vil denne bog være lige noget for dig.
Få fingrene i dressing opskriften her: Creme fraiche dressing
Opskrift på måltidssalat med kylling skewers
Måltidssalat med kylling skewers
Ingredienser
Kylling skewers
- 400 g kylling, inderfilet
- 2 spsk. barbecuemarinade
- 4 træpinde
- 1/2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Croutoner
- 4 stykker lyst brød
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk. salt
Salat
- 1 majskolbe eller 300g majs på dåse
- 70 g feldsalat eller anden grøn salat
- 2 avocadoer
- 200 g cherrytomater
- 2 skoleagurker
- cremefraiche dressing
Sådan gør du
Kylling skewers
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Skær kylling i mundrette tern
- Vend kylling i barbecuemarinade, og sæt stykkerne på fire træpinde
- Steg spyddene på en varm pande med olivenolie, til de bliver gyldne, og drys med salt
- Steg dem færdig i ovnen i ca. 10min
Croutoner
- Pensl brødet med olivenolie, og drys med salt
- Riv brødet i stykker, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag croutonerne i ovnen i ca. 7 min
Salat
- Skær majs af majskolben, og steg majsene i panden, der forinden er stegt kyllingespyd i. Majsene skal steges gyldne.
- Fordel feltsalat på fire tallerkner, dernæst avocado skåret i skiver, cherrytomater skåret i kvarte, og agurk skåret i skiver.
- Placer de færdigstegte kyllingespyd i måltidssalaterne, og drys med croutoner
Kylling skewers
Der er noget særligt over at putte kød på spyd og spise kødet på denne måde. Og dette gælder både for børn og voksne. På spyd eller pinde kan kødet også nemt både marineres og grilles i ovn eller på en grill. I denne opskrift er kyllingespydene serveret med en simpel måltidssalat, men spydene kan også sagtens spises som de er til andre tilbehørsretter. Lad dig derfor endelig inspirere af denne opskrift og juster den til efter egne præferencer.
Inspiration til opskrifter: Romainesalat og Orzo salat