Efterårs mad

Efterårs mad begynder at overtage køkkenerne og spisestuerne når sommeren går på hæld og vi bevæger os ind i efterårsmånederne. Naturen begynder langsomt at skifte farve fra grøn til orange. Efteråret er i sandhed smukt med sine gule, orange og røde nuancer. I takt med at temperaturen falder stiger behovet for lunende og lækker mad. Herunder er der samlet en masse opskrifter på efterårets dejlige mad og råvarer.

Efterårs mad og råvarer

Det er altid en god idé at spise efter hvad der er i sæson, for at få så friske råvarer som muligt. Desuden giver det også en masse inspiration og variation at tage udgangspunkt i det frugt og grønt der er i sæson. Efteråret byder på et væld af gode grøntsager og frugter. Græskar i flere forskellige afskygninger har deres højsæson og de smager fantastisk i både retter, supper og i sig selv som græskarfritter. Rodfrugter som jordskokker, kartofler, pastinakker, rødbeder og persillerødder, begynder også at bugne og disse kan du blandt andet bruge som tilbehør til gryde- og simreretter som mos eller fritter. En anden skøn grøntsag der kommer i sæson er blomkål. Blomkålet kan varieres på mange måder og er derfor lidt af en vidunder grøntsag til efterårs mad.

Opskrifter på efterårs favoritter

Efterårets favoritretter tager selvklart udgangspunkt i årstidens råvarer. Retterne er typisk lune og lidt tungere end sommerens mad. Gryderetter som kikærtegryde eller gryderet med sødekartofler er begge skønne varme retter. Supper begynder deres storhedstid i efteråret, hvilket er fuldt forståeligt. De kan laves med mange af efterårets råvarer, de er nemme, billige og smager helt fantastisk. Tag et kig her, hvor efterårets favoritter er samlet.