Grøntsagssuppe

Grøntsags suppe

Grøntsagssuppe baseret på bagte tomater, gulerødder, urter og andre rodfrugter er en nem og klassisk suppe. Suppen tager i sig selv meget lidt arbejdstid, fordi grøntsagerne blot bages i ovnen, og efterfølgende blendes til en cremet, smagfuld grøntsagssuppe.

Inspiration til suppe opskrifter: Tomatsuppe og Minestronesuppe

Opskrift på grøntsagssuppe

Grøntsags suppe

Grøntsagssuppe

Udskriv Pin
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Grøntsagssuppe:

  • 500 g cherrytomater
  • 200 g tomater
  • 3 små gulerødder
  • 1 løg
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 2 kviste timian
  • 5 blade basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 ml madlavningsfløde eller piskefløde
  • smages til med salt og peber
  • tilsæt evt. ekstra vand for rette konsistens

Topping:

  • croutoner
  • friske krydderurter
  • cremefraiche

Sådan gør du

Grøntsagsuppe:

  • Skræl gulerødder og skær skralden af løgene
  • Tilsæt alle grøntsagerne til et ildfast fad og vend dem i olivenolie
  • Bag grøntsagerne ved 180 graders varme i ca. 40min
  • Hæld grøntsager + fond i en gryde og blend det fint med en stavblender
  • Tilsæt madlavningsfløde og varm det langsomt op
  • Smag til med salt og peber og evt. ekstra væske for den rette konsistens

Grøntsags suppe

Suppe af bagte grøntsager

Der er mange måder, hvorpå man kan lave suppe på. En af dem er ved at bage grøntsagerne i et ildfast fad i ovnen med olivenolie. På den måde kommer smagene fra både grøntsagerne, urterne og løgene ud af råvarerne, og giver en dejlig dyb grøntsagssmag. Fuldstændig ligesom en grøntsagssuppe skal smage. Derfor kan man også bruge alverdens gode grøntsager, når man fylder et ildfast fad op med frisk grønt. Tomater er oplagt at bruge, da de er utrolig smagsrige. Men også gulerødder, pastinak, porrer og meget mere, kan man prøve at eksperimentere med i en grøntsagssuppe.

Inspiration til suppe opskrifter: Gulerodssuppe og Hokkaidosuppe

grøntsagssuppe med bagte grøntsager

Cremet grøntsags suppe

Når grøntsagerne er bagt i ovnen, skal de hældes over i en stor gryde. Derefter blendes de direkte i gryden med en stavblender, men man kan også bruge en blender. Slutteligt tilsættes fløde af en art. Her kan man både bruge piskefløde, madlavningsfløde, kokosmælk eller lignende, alt efter hvor cremet en konsistens, man ønsker grøntsagssuppen, og hvilke smage man vil have frem. Kokosmælk smager f.eks skønt i en grøntsagssuppe, men har også en karakteristisk og fremtrædende smag.

Inspiration til suppe opskrifter: Kartoffelsuppe og Linsesuppe

Serverings forslag

Der er adskilligt tilbehør, man kan servere til en cremet grøntsagssuppe. Hjemmelavet croutoner af daggammelt brød, der er bagt i ovnen med olivenolie og flagesalt, er et oplagt valg. Her kan man bruge både lyst, mørkt og rugbrød. Derudover kan man også servere suppebrød, nybagt brød, cremefraiche, friske urter og meget mere. Sidst men ikke mindst kan man riste græskarkerner, mandler og lignende på en varm pande. Disse smager også skønt på en hjemmelavet grøntsagssuppe.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering