Disse æblemuffins er helt perfekte til efteråret. Kagerne indeholder dejlige varme krydderier og råvarer som kanel, ingefær og hasselnødder, der egner sig særlig godt til den årstid, vi bevæger os ind i.
Inspiration til andre opskrifter på muffins: Grundopskrift til Muffins og Chokolademuffins
Opskrift på æblemuffins
Æblemuffins
Ingredienser
- 120 g sukker
- 2 æg
- 3 søde og modne æbler
- 120 g smør
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanilje
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk stødt ingefær
Pynt
- en lille håndfuld hasselnødder
- 1-2 røde æbler
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg luftigt
- Riv æbler groft og tilsæt det sammen med smeltet smør til æggemassen
- Bland hvedemel, bagepulver, kanel, vanilje, kardemomme og ingefær godt sammen i en skål og vend dem i æggemassen
- Hæld dejen i muffinsforme
- Skær æble i tynde både og pynt kagerne sammen med groft hakkede hasselnødder
- Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 min eller til kagerne er færdigbagte
Æbler i muffins
Æbler i bagværk smager skønt. De bidrager med en masse smag, og sørger for, at muffinsene er svampede og bløde i lang tid. Hvor syrlige eller søde dine æblemuffins bliver, afhænger selvklart af hvilke æbler der bruges. Et sødt æble giver en masse sødme, og omvendt giver et syrligt æble en mere syrlig smag og kontrast til de øvrige ingredienser. I disse muffins er der både groft revet æbler i dejen og tynde æble skiver på toppen for at få en masse dejlige æbler og smag ind i kagerne. Og så ser det bare virkelig fint ud med æbler på toppen.
Udover æblerne får kagerne smag fra kardemomme, vanilje, ingefær og kanel, som alle er med til at give de små kager deres helt fantastisk smag. Dertil dufter de helt fantastisk, når de kommer nybagte ud af ovnen. Hasselnødderne bringer noget knas og noget at bide i til muffinsene, som er en god kontrast til æblernes bløde konsistens. Servér muffinsene let afkølede og eventuelt med cremefraiche eller vaniljeis til for at gøre dem ekstra gode.
Inspiration til andet bagværk med æble: Æblecrumble og Æbleboller
Efterår er æblernes sæson
I efteråret begynder æbletræerne for alvor at bugne med de lækreste, saftige æbler, så grenene næsten rører jorden. Jovist, æbler kan købes i supermarkedet hele året rundt, men der er bare noget ekstra hyggeligt over at bage æblemuffins med hjemmeplukkede æbler. Så hvis man skulle være så heldig at have sådan et æbletræ i sin have, er disse æblemuffins et rigtig godt bud på, hvad du kan bruge dem til. Generelt er frugter og bær virkelig dejlige at komme i kager og bagværk. Efteråret er også sæson for brombær og tranebær som også er super gode i kager.
Inspiration til muffins opskrifter: Brombærmuffins og Æbleroser
1 kommentar til “Æblemuffins”
Hej Maria
Hvor meget sukker skal der bruges?
Mvh Charlotte