Tomatsuppe med karry og kyllingeboller

Tomatsuppe  Asiatisk tomatsuppe
Tomatsuppe på en meget utraditionel måde, vil i nu blive præsenteret for. Nemlig en tomatsuppe med karry, ingefær, lime, urter og hjemmelavet kyllingeboller.

Utraditionel men fantastisk tomatsuppe

I øjeblikket snakker, drømmer og undersøger jeg alt om asiatiske rejsemål, da det står som favorit rejsedestination næste gang, at vi skal pakke kufferterne mod sydligere himmelstrøg. Ofte afspejles mine rejsedrømme i den madkultur, som jeg bliver inspireret af, når jeg står i køkkenet og laver mad. For tiden er dét derfor ingefær, chili, lime, forårsløg, karry og et hav af krydderurter, som jeg pryder mine hverdagsretter med. Det er nok blevet min måde, at flygte et kort øjeblik fra vind, regn og slud på, når jeg står iklædt mit forklæde, og hakker urter og grøntsager, så hele hjemmet dufter af et asiatisk grøntmarked.

Derfor endte jeg også med, at lave denne asiatisk inspireret tomatsuppe, med karry, kokosmælk og tomat samt krydrede kyllingeboller. Tomatsuppen er spækket med smag, grønt, og sjæl, og passer sig perfekt som hverdagsret til både børn og voksne. Jeg holdte igen med chilien således, at min 8 måneder gammel datter, også sagtens kunne spise med af hele familiens tomatsuppe. Hvis det kun er voksne som spiser med, kan tomatsuppen sagtens smages til med ekstra chili, hvidløg og ingefær.

Suppe med tomater  Tomat suppe

Opskrift på asiatisk tomatsuppe

Jeg serverede denne tomatsuppe i små fine koketter fra Bahne, som gav retten en smule ekstravagance på en ellers kold, kedelig og regnfuld dag. Vi spiste et hjemmelavet flute (eller nærmere baguette) til suppen, men hvis man vil have mere fylde i maden, kan man også sagtens servere ris til sin tomatsuppe

Inspiration til opskrifter med kylling: Kyllingegryde med paprikaBåndpasta med kylling og hvidvin og Bagt kartoffel

Tomatsuppe med karry og kyllingeboller
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. fire personer:
Tomatsuppe:
 • en spsk. karry
 • to spsk. sesamolie (eller anden olie)
 • to forårsløg
 • en rød peberfrugt
 • en chili (jeg brugte kun ca. 2cm)
 • 2cm ingefær
 • to fed hvidløg
 • en lime
 • en hønsebouillonterning
 • 0,5L kokosmælk
 • to dåser hakkede tomater
 • smages til med salt
Kyllingeboller:
 • 400g hakket kyllingekød
 • persille (en håndfuld)
 • et rødløg
 • to fed hvidløg
 • et æg
 • to tsk. Salt
Fremgangsmåde
 1. Begynd med suppen. Hak forårsløg, hvidløg, ingefær og chili fint, og hak rød peber i små stave.
 2. Varm olie i en gryde, og svits karry.
 3. Vend de hakkede grøntsager og urter i gryden uden, at de tager farve.
 4. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og hønsebouillon.
 5. Smag suppen til med salt og saften fra en lime
 6. Imens suppen simrer ved lav varme og tager smag, laves kyllingebollerne.
 7. Hak rødløg, hvidløg og persille fint
 8. Bland løg og persille i en stor skål, sammen med hakket kyllingekød, æg og 2 tsk. salt.
 9. Form kyllingebollerne med en ske og din håndflade, og kog kyllingebollerne i en stor gryde med vand. Kyllingebollerne er færdigkogt, når de kommer op til overfladen.
 10. Vend de færdigkogte kyllingeboller i karrytomat suppen, og server den asiatiske suppe for familien eller vennerne.

 

2 kommentarer til “Tomatsuppe med karry og kyllingeboller”

 1. Hvor lyder den altså lækker! Den vil jeg prøve, når jeg får besøg af mine gamle veninder i næste uge. Hvor mange vil du vurdere at opskriften er til?
  Jeg nyder at læse din blog! Rigtig god påske. Mvh Emma.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.