Blommetærte

Blommetærte

Blommetærte er en sød dessert, som smager skønt med let pisket flødeskum eller cremefraiche. Tærten består af tre lag: Tærtebund lavet på havregryn, hvedemel og smør, remonce af blandt andet revet marcipan, og smørstegte blommer, der er karamelliserede på panden.

Inspiration til tærter: Æbletærte og Jordbærtærte

Opskrift på blommetærte

Blommetærte

Blommetærte

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Tærtebund:

  • 60 g havregryn
  • 120 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 175 g blødt smør

Marcipanfyld:

  • 2 æg
  • 120 g marcipan
  • 1 dl cremefraiche

Blommefyld:

  • 1 spsk. smør
  • 10 små blommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. mandler

Servering:

  • Cremefraiche
  • flødeskum

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Bland havregryn, sukker, hvedemel og blødt smør sammen til en ensartet dej, og tryk den ud i en tærteform

Marcipanfyld:

  • Riv marcipan og bland det sammen med de øvrige ingredienser
  • Fordel remoncen ud på den ubagte tærtebund

Blommefyld:

  • Halver blommerne og fjern stenene
  • Steg blommerne på en varm pande med smør og sukker i et par minutter til de tager farve
  • Fordel blommerne og saften derfra på tærten
  • Hak nødderne groft og drys dem på tærten
  • Bag tærten i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 45min
  • Server med cremefraiche

Tærte med blommer

Hjemmelavet tærte med blomme

Blommetærte er en af mine yndlings desserter, da blommer har en helt speciel karakteristisk sødme. Denne opskrift skaber den perfekte milde, søde blommetærte. Blommetærten er lavede på tre forskellige lag. Det første lag består af en lækker sprød tærtebund. Tærtebunden består af havregryn, sukker, hvedemel og blødt smør. Start med at blande alle disse ingredienser sammen i en skål indtil det danner en ensartet dej. Herefter tages en tærteform, hvori tærtedejen trykkes ud i formen. Herefter laves andet lag. Andet lag består af en lækker remonce, med revet marcipan. Marcipanen skaber den rette sødme samt en mandelsmag. Marcipan fyldet består af tre ingredienser, æg, marcipan og cremefraiche. Start med at riv marcipanen, hvorefter det blandes med de øvrige ingredienser. Derefter fordeles remoncen ud over den ubagte tærtebund. Herefter tilføjes blommefyldet. Efter bages tærten i ovnen ved 175 graders varme. Blommetærten skal bages i ca. 45 min. Hertil kan tærten serveres med forskellige alternativer eks. creme fraiche.

Inspiration til tærte opskrifter: Brombærtærte og  Nøddetærte

Blommefyld

Blommefyldet samt saften er det vigtigste element i tærten. De saftige blommer har sæson fra august til september, dog kan tærten sagtens laves på frosne blommer. Blommefyldet laves på få ingredienser, hvori det vigtigste element, selvfølgelig er blommerne. Til blommefyldet skal man bruge 10 små blommer. Start med at halvere blommerne og fjern alle stenene fra blommerne. Herefter steges blommerne på en varm pande med smørret og sukkeret i et par minutter. Steg blommerne indtil de tager farve. Efter stegningen fordeles blommerne og blommernes saft ud på tærten, hvori både den søde og karamelliserede smag ligger. Derefter hakkes nødderne, gerne groft, og bliver derefter drysset ud over tærten. Til slut bages tærten.

Inspiration til tærte opskrifter: Flettærte

Servering

Blommetærte er en dessert, som smager skønt med forskelligt tilbehør. Jeg har tre favoritter, som er en sikker vinde til den smagfulde søde tærte.

  • Blommetærte og creme fraiche er en helt sikker klassiker. Creme fraiche har en frisk og syrlig smag, som passer perfekt med den milde og søde blommetærte.
  • Flødeskum smager også skønt med blommetærte. Den luftige skum giver en cremede konsistens til desserten samt en frisk smag.
  • Vaniljeis er også perfekt at servere med den skønne blommetærte. Den kolde vaniljeis går nemlig hånd i hånd med en nybagt varm blommetærte. Udover den kolde is smager fantastisk til, er vaniljesmagen den perfekte kombination.

Inspiration til tærte opskrifter: Blåbærtærte

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering