Blommetærte

Blommetærte

Blommetærte er en sød dessert, som smager skønt med let pisket flødeskum eller cremefraiche. Tærten består af tre lag: Tærtebund lavet på havregryn, hvedemel og smør, remonce af blandt andet revet marcipan, og smørstegte blommer, der er karamelliserede på panden.

Inspiration til tærter: Æbletærte og Jordbærtærte

Opskrift på blommetærte

Blommetærte

Blommetærte

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Tærtebund:

  • 60 g havregryn
  • 120 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 175 g blødt smør

Marcipanfyld:

  • 2 æg
  • 120 g marcipan
  • 1 dl cremefraiche

Blommefyld:

  • 1 spsk. smør
  • 10 små blommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. mandler

Servering:

  • Cremefraiche
  • flødeskum

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Bland havregryn, sukker, hvedemel og blødt smør sammen til en ensartet dej, og tryk den ud i en tærteform

Marcipanfyld:

  • Riv marcipan og bland det sammen med de øvrige ingredienser
  • Fordel remoncen ud på den ubagte tærtebund

Blommefyld:

  • Halver blommerne og fjern stenene
  • Steg blommerne på en varm pande med smør og sukker i et par minutter til de tager farve
  • Fordel blommerne og saften derfra på tærten
  • Hak nødderne groft og drys dem på tærten
  • Bag tærten i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 45min
  • Server med cremefraiche

Tærte med blommer

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering