Kylling i svampesauce Svampesauce med kylling
Saftig kylling i svampesauce med fløde, timian og en masse smag, er en sand efterårs opskrift. Dette er selvfølgelig selvom den sagtens kan spises på andre årstider, hvis man altså kan få fat i svampe.

Kyllingelår i svampesauce med fløde

Mine børn spurgte, hvad det var jeg stod og ordnede over vasken, da jeg skyllede de brune champignoner. De er nemlig stadig så små, at hver gang vi møder en ny sæson, så smager de grøntsager og råvarer som var det første gang, også selvom de altså også smagte det forrige år. Dette kan de selvfølgelig bare ikke huske. Derfor blev denne efterårs ret også mødet med nogle helt nye smage fra svampene.

I mit lokale supermarked har de ikke det store udvalg af svampe, også selvom de på nuværende tidspunkt er i sæson. Så jeg brugte blot champignoner i min flødesauce. I virkeligheden kan man bruge alle slags svampe, som man lige kan komme i nærheden af.

Inspiration til simreretter: Oksegryde i rødvins sauce og Indisk kylling korma

Kyllingelår i svampesauce Kylling i svampe og flødesauce

Tips til opskriften på kylling i svampesauce

  • Spinat er også fremragende i denne ret med kylling i svampesauce. Mine børn er desværre bare ikke så vilde med spinat, så det har vi undgået i denne omgang.
  • Kyllingelår, overlår, vinger og en helt kylling kan også bruges. Det er bare vigtigt, at der er skind på kødet. Det giver ekstra smag
  • I stedet for vand kan man også bruge hvidvin. Det smager fremragende.
  • Når der steges både bacon og kylling, så gem saften fra kødet. Det giver nemlig smag til svampesaucen,

Kylling med svampesauce Kylling i svampesauce

Opskrift på kyllingelår i flødesauce med svampe

Kylling i svampesauce med timian

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 800 g kyllingelår
  • en pakke bacon (ca. 150g)
  • 500 g svampe (f.eks brune champignoner)
  • 3 dl vand
  • 1 hønseboullionterning
  • 500 ml madlavningsfløde (f.eks 18%)
  • 1 tsk. timian (eller frisk timian)
  • en lille håndfuld hasselnødder
  • Serveres med ris eller kartoffelmos

Sådan gør du

  • Steg kyllingelårene i olie på en varm sauter pande. Steg kødet til det har en flot, gylden skindside.
  • Tag kyllingelårene af panden og steg bacon skåret i tern til det bliver sprødt
  • Skyl svampene grundigt og steg dem på panden med bacon ved høj varme til de er skrumpet ind
  • Læg kyllingelårene tilbage i panden og hæld vand (eller hvidvin) og boullionterning over kødet
  • Lad retten simre i ca. 20-30min
  • Hæld fløde i retten. Varm det langsomt op så saucen ikke skiller, og smag evt. til med salt
  • Lad retten simre ved lav varme i 5-10min og server med ris eller kartoffelmos

Følg mig rundt