Denne gulerodskage med cremecheese frostning er lidt af en klassiker. Den smager helt vidunderligt og er svampet, blød og luftig. Kagen passer perfekt til aftenkaffen eller som et sødt indslag om eftermiddagen. Gulerodskagen får et dejligt pift af varme krydderier som kanel og ingefær, som giver et dejligt modspil til den friske frosting.
Inspiration til andre kageopskrifter: Drømmekage og Squashkage
Opskrift på gulerodskage
Ingredienser
Gulerodskage
- 4 æg
- 300 g brun farin
- 300 g blødt smør
- 400 g revet gulerod
- 275 g mel
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nelliker
Frosting
- 400 g flødeost
- 125 g flormelis
- 2 spsk citronsaft
- 100 g valnødder
Sådan gør du
Gulerodskage
- Pisk brunfarin og æg sammen til en luftig masse
- Tilsæt blødt smør og fintrevet gulerod
- Bland de tørre ingredienser godt sammen og tilsæt det til kagedejen
- Hæld kagedejen i en springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt smør
- Bag kagen i ovnen ved 175 graders almindelig ovn i ca. 60 min eller til kagen er færdigbagt
- Lad kagen køle ned inden den pyntes med frosting
Frosting
- Pisk flormelis, flødeost og citronsaft godt sammen og smør det på kagen
- Pynt med hakkede valnødder
Gulerodskage med cremecheese frosting
Noget af det allerbedste ved denne kage med gulerødder, udover dens helt fantastiske smag, er, at den er virkelig nem at bage og kan laves på næsten ingen tid. Alle ingredienserne til kagen kan blandes sammen i én stor skål, og imens kagen bager i ovnen kan man lave frostingen. Det der tager længst tid ved at lave gulerodskage er at rive gulerødderne og selv det tager ikke særlig lang tid. Desuden er ingredienslisten forholdsvis simpel, og de fleste af dem har man måske allerede hjemme i sit køkken. I virkeligheden er gulerodskagen blot en simpel krydderkage, hvor der er tilføjet gulerødder. Gulerødderne tilføjer ikke kun en masse dejlig smag, men bidrager også med en masse saft, der får kagen til at blive svampet og blød.
Den lækre cremecheese frosting er næsten uundværlig til sådan en gulerodskage. Her er den lavet på flødeost som er cremet og giver en dejlig, mild ostesmag og flormelis og vanilje som bringer noget dejlig sødme til frostingen. Det hele smages til med citron der går ind og giver lidt syre og modspil til den søde og fede creme. Inden frostingen kommes på, skal kagen lige have lov til at køle ned. Ellers vil den lækre frostning blot smelte og løbe af kagen.
Inspiration til andre kager med frugt: Pærekage og Appelsinkage
Pynt til kagen
En gulerodskage kan pyntes lige præcis som man ønsker det, og man kan helt lade være hvis det passer bedst til dig. Her er kagen pyntet med hakkede valnødder, som giver et godt sammenspil og lidt knas til kagen. Andre nødder som eksempelvis hasselnødder ville også være dejlige at bruge. Desuden kan nødderne både toppes på kagen samt tilsættes i selve kagedejen.
Pynten kan ligeledes let forvandle gulerodskagen til den årstid eller mærkedag, man befinder sig i. Den kan pyntes til en halloweenkage ved at pynte med små (spiselige) edderkopper eller uhyggelige fingre. Og med chokolade- eller marcipan påskeæg forvandles den til en påskekage. Kort fortalt, så passer kagen til alle anledninger, og kan pyntes som man ønsker.
Ekstra tips
- Den kan fryses ned, dog uden cremecheesen på toppen
- Prøv at tilføje andre krydderier som muskatnød eller kardemomme
- Gulerodskagen kan også laves som gulerodsmuffins
3 kommentarer til “Gulerodskage”
Den ser virkelig lækker ud!! Hvor stor er den springform du plejer at bruge? 🙂
Hvor mange æg skal der bruges? Med mindre jeg har stirret mig blind på ingredienserne, så mangler der en mængde på æg 🙂
Hej Line
Der skal bruges 4 æg 🙂
Mvh Maria Vestergaard