Pizza med svampe

Pizza med svampe

Pizza med svampe er måske ikke en klassisk pizza, men ikke destomindre en virkelig god en af slagsen. Man kan nemlig variere, forbedre og udvikle grundopskriften i det uendelige, og særligt eksperimentere med forskellige oste og svampe som pizzatopping.

Inspiration til pizza opskrifter: Grundopskrift til hjemmelavet pizza og Kartoffelpizza

Opskrift på pizza med svampe

Pizza med svampe

Pizza med svampe

Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Pizzadej:

  • 2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 50 g durummel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 275 g tipo 00 hvedemel

Pizza med svampe:

  • 450 g mozzarellla ost
  • 1 spsk. smør
  • 400 g svampe
  • 3 rødløg
  • friske urter, f.eks. basilikum, oregano mm.
  • flage salat

Sådan gør du

Pizzadej:

  • Opløs gær i vand og tilsæt durummel, salt og olivenolie
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og ensartet. Brug enten hænderne på køkkenbordet i ca. 15min eller en røremaskine ved først 5min ved lav hastighed og dernæst 5min ved høj hastighed
  • Saml dejen og lad den hæve lunt og tildækket i en skål med et klæde over i ca. 1,5 time
  • Del dejen i tre lige store dele og lad dem gerne efterhæve imens ovnen varmes op
  • Tænd ovnen på 250 graders varme, alm ovn og varm gerne en bagesten, bagestål eller pizzasten op i ovnen, som pizzaerne kan bages på

Pizza med svampe:

  • Vask svampene grundigt og skær dem i skiver
  • Steg svampene ved høj varme på en pande med smør i et par minutter
  • Skær rødløg i fine skiver og steg dem sammen med svampene
  • Fordel først mozzarellaost, dernæst svampe og rødløg på pizzaerne
  • Bag pizzaerne i ovnen ved 250 graders varme i ca. 5-10min eller til de er gennembagte og let gyldne i kanterne

Svampe på pizza

Svampe på pizza

En pizza med svampe smager virkelig dejligt – især sammen med stegte rødløg, mozzarella ost og frisk urter. Alt efter hvilke svampe der kommes på pizzaen, så skifter pizzaen smag og udtryk. Af svampe kan der blandt andet bruges champignoner, kantareller, Karl Johan og portobello svampe. Du kan både lave pizzaen med én slags svamp, men du kan også sagtens prøve at bruge forskellige svampe til pizzaen og dermed variere både udtrykket og smagen.

Svampene får i denne opskrift selvskab af stegte rødløg. Når rødløgene steges, bliver de let karamelliserede, hvilket giver sødme til denne opskrift på pizza med svampe. Efter pizzaen er bagt, toppes den med friske krydderurter. Urterne bringer en masse smag til pizzaen, og så klæder det også en vilkårlig ret, med noget grønt på toppen. Man kan helt selv vælge, hvilke urter man gerne vil have på, og det er også en nem måde at variere pizzaen på. Timian, basilikum og oregano er dog meget velegnede krydderurter til denne pizza med svampe.

Inspiration til pizzaopskrifter: Pizza med parmaskinke og Pizza margherita

Gå på svampejagt

Der findes en masse svampe i den danske natur. De vokser året rundt, men du finder flest fra august til oktober. Det er dog meget vigtigt at du sætter dig godt ind i hvilke svampe der er spiselige og, hvilke der er giftige, inden du tager på svampejagt i naturen.

Måltider der er lavet med hjemmeplukkede – eller dyrkede råvarer kan bare lige det ekstra. Det er som om maden smager bedre, når man selv har gjort en ekstra indsats for at samle sammen til måltidet.

Inspiration til pizza opskrifter: Grundopskrift til pizzadej og Pizzasnegle

Udstyr til pizzabagning

Pizza bagt i en almindelig ovn ved en 180-200 grader, på en bageplade beklædt med bagepapir fungerer super godt. Men hvis man vil tage sin pizzabagning til et nyt niveau, er det faktisk hverken særlig svært eller dyrt.

  • Pizzasten eller bagestål: Hvis der er én ting, du skal købe, så er det en pizzasten eller et bagestål. Inden pizzaen skal bages, skal de varmes godt op sammen med ovnen. En varm pizzasten/ bagestål giver pizzadejen et varmechok der gør, at pizzaen hæver flot op og bliver helt sprød. Bagestål kan desuden sagtens bruges til andet bagværk.
  • Pizzaspatel: En pizzaspatel gør det meget nemmere og hurtigere at få sin pizza ind og ud af ovnen. Den er derfor et brugbart værktøj.
  • Pizzaovn: I den mere avancerede ende ligger en pizzaovn. Der findes mange forskellige slags, så det er blot at finde hvad der passer bedst til en selv. Pizzaovnen kan opnå meget høje temperaturer, som giver en perfekt afbagning af pizzaen. Hvis man synes en pizzaovn er lige i overkanten, så er godt trick at sætte bageplade/ pizzasten/ bagestål så højt oppe i ovnene som muligt, så der skabes et så lille rum som muligt. Det lille rum gør at der holdes på varmen, så pizzaen bliver god sprød.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering