Efterårsgrød med årstidens nødder, smagfuld tørret frugt, og så selvfølgelig en håndfuld varme krydderier, er blevet min absolut yndlings morgenmad for tiden. Du kan variere grøden på mange forskellige måder, og både servere den som en cremet grød direkte fra gryden. Eller du kan bage grøden i ovnen, så grøden smager og har konsistensen som kage. Begge dele smager virkelig godt.
Inspiration til opskrifter: Peanutbutter grød og Havregrød
Opskrift på efterårsgrød
Efterårsgrød
Ingredienser
- 1 moden banan
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1,5 dl finvalset havregryn
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 spsk. flydende honning
- 1 æble
- 1 tsk. smør
Sådan gør du
- Mos banan og pisk æg heri
- Tilsæt mælk og rør æggemassen godt sammen
- Bland de tørre ingredienser godt sammen, og vend det i æggemassen sammen med flydende honning
- Smør et ildfast fad med smør, og hæld grøden i fadet
- Skær æble i små tern, og fordel æble udover grøden
- Bag grøden i ovnen ved 175 grader varmulift i ca. 30min eller til grøden har sat sig, og er bagt let gylden på overfladen
Grød med efterårsnoter
Der er nogle særlige råvarer og ingredienser, som hører sig efteråret til. Her tænker jeg på de frugter, som er i sæson i september, oktober og november måned. Hvilket vil sige efterårsmånederne. Æbler og pærer præger de de danske frugtplantager. Og vi producerer endda nogle virkelig gode æbler og pærer i Danmark. Derfor vil jeg også anbefale dig at kigge efter det danske mærke, når du køber disse frugter i efteråret til din efterårsgrød. I opskriften ovenfor bruger jeg æble. Men man kan som ovenfor antydet, også bruge pære. Derudover kan man også bruge brombær, blåbær og figner til at drysse på sin efterårsgrød, inden den bages i ovnen.
Inspiration til opskrifter: Chiagrød og Risengrød
Cremet efterårsgrød
Det er ikke svært at lave hjemmelavet grød. Og det samme er derfor også tilfældet med en efterårsgrød. Man skal dog være opmærksom på at grøden skal have den rette konsistens. Hvis man vælger at bage sin efterårsgrød i ovnen, så er det vigtigt, at grøden ikke bages for tør. På den anden side er det også vigtigt, at grøden kan bages fast, have en konsistens som en kage og skæres ud i skiver. Det er altså en balancegang, men hvis du følger opskriften ovenfor, så burde det lykkedes. Måske du skal give din bagt grød en anelse mere eller mindre bagetid. Alle ovne bager forskelligt, så derfor kan du godt komme ud for, at din efterårsgrød skal have 25min eller 35min. Hold derfor øje med efterårsgrøden de sidste 10min.
Inspiration til opskrifter: Havregrød med banan og Byggrød