Supper

Her finder du en samling af de bedste opskrifter på suppe. Supperne har især deres storhedstid i efteråret og vinteren. Her bliver vejret udenfor koldere og vi får lyst og behov for at have spise noget der varmer. Men suppe kan spises året rundt, både som en let forret eller en mere mættende aftensmad. Supper er en herlig spise, og det er samtidig en virkelig god måde at få en masse grøntsager ind i sin kost på.

Hjemmelavet grøntsagssuppe

En hjemmelavet suppe er både nem, hurtig og billig at lave. Det kræver ofte ikke mange ingredienser at lave en velsmagende og fyldig suppe, og de ingredienser der skal bruges, er ofte noget man typisk har i køkkenet. Mange grøntsager egner sig godt til at blive lavet om til en suppe. De mest populære grøntsager at lave en suppe på, er kartofler, tomater, hokkaidogræskar eller gulerødder. Grøntsagerne skæres i mindre stykker og skal enten koges møre eller steges i ovnen. Herefter skal de blot blendes sammen med en god mængde grøntsagsbouillon, og så har du den lækreste suppe. Ønsker man at tilføre suppen lidt ekstra cremethed, kan der tilføjes fløde, creme fraiche eller kokosmælk.

Suppe verden rundt

Når vi siger suppe i Danmark, tænker de fleste nok på en okse- eller hønsekødssuppe, fyldt med kød- og melboller. Eller måske en kartoffelsuppe toppet med bacon. De fleste lande har traditioner for at spise suppe i en eller anden variant. I Asien tilføres nudler ofte til supper, som i denne opskrift på asiatisk kyllingesuppe. Den asiatiske ramen, som har sit navn fra nudlerne den indeholder, er efterhånden også at finde i de fleste asiatiske streetfoodsteder herhjemme. I Italien er det ikke nudler der tilsættes suppen, men derimod pasta. I denne italienske minestronesuppe, er det små suppehorn, der er med til at give konsistens og gøre suppen mere mættende.

Toppings til supper

Toppings på supper er ofte med til at give ekstra mæthed, men det gør dem også visuelt mere spændende. Desuden kan toppings give lidt tekstur, som er en god kontrast til en blød og cremet suppe. Blandt de klassiske suppetoppings er bacontern eller croutoner. Croutoner kan let laves af daggammelt franskbrød, eller som her af rugbrød. Hvis du ønsker et vegatarisk alternativ til det knasende bacon, kunne stegte kikærter være et godt bud. De sprøde kikærter er fyldt med smag af varme krydderier og vil gøre sig godt i f.eks. en grøntssagssuppe. Andre gode og anbefalelsesværdige suppetoppings er forskellige frø og kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø), der kan ristes på panden for at fremhæve deres smag. Friske krydderurter er også dejlige at drysse på toppen af en suppe, da de både giver smag samt en flot farve til supperne.