Tomatsuppe  Tomat suppe
Tomatsuppe er nok den nemmeste og mest klassiske suppe, jeg kender til. Og så med fuldfed cremefraise, godt brød og en smule frisk timian til, så smager det altså som englene de synger.

Spiloppens hjemmelavede tomatsuppe

Spiloppen vågnede i nat med høj feber, og jeg lå derfor med hende i mine arme og på min mave hele natten. Eftersom hun nu er blevet en 3,5 år gammel lille pige, så kan det altså være en smule tungt og hårdt, at sove sådan, men hvad gør man ikke for sine børn. Der var derfor ikke andet at gøre næste dag, end at alliere os med noget varmt kakao til den ømme hals, samt pudder og dyner i sofaen til at varme den lille krop med.

Til frokost bestilte hun suppe. Hjemmelavet tomatsuppe for at være helt præcis, for appetitten fejler heldigvis ingenting. Og hun var også med i hele processen i forhold til at hakke løg, hvidløg og peberfrugt, samt blende det hele sammen med tomat og fløde til en cremet tomatsuppe.

Inspiration til andre supper: Kartoffel og porresuppe, græskar suppe og italiensk minestrone suppe

Suppe med tomat  Klassisk tomatsuppe

Opskrift på tomatsuppe

Jeg bliver altid overrasket over, hvor nem og hurtigt det er at lave tomatsuppe. Selv med en syg spilopmager ved min side, så tog det ikke meget mere end 15min, at bikse sådan et måltid sammen. Man kan selvfølgelig gør suppen mere avanceret med chili og krydderier som ingefær, paprika, eller hvad man har lyst til. Vi var dog i humøret til, at holde det helt simpelt.

Tomatsuppe - helt klassisk
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 røde peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1,25L kogende vand
  • 120g tomatpure/tomatpasta
  • en knivspids cayenne peber
  • 2,5dl piskefløde
  • Smages til med salt og frisk timian
  • Serveres med brød og cremefraise
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg groft
  2. Svits det i en stor gryde med olivenolie til løgene bliver bløde
  3. Hak peberfrugt og steg det i gryden til de bliver bløde
  4. Kog vand og tilsæt til tomatsuppen sammen med hakkede tomater og tomatpure
  5. Lad det koge op og simre i ca. 15min (hvis tiden er til det)
  6. Tilsæt fløde og lad det langsomt varme op
  7. Smag til med en smule cayenne peber og salt
  8. Serveres med cremefraise og frisk timian