Ramen med kylling er en asiatisk suppe, som er utrolig nem at lave. Konceptet er enkelt, selvom en ramensuppe kan laves på utrolig mange forskellige måder. En klar suppe hældes over noget fyld, som ofte består af friske grøntsager, kylling eller grisekød samt nudler og kogte æg. I denne opskrift på ramensuppe, består fyldet af marineret og saftigt kylling, æg, nudler og asiatiske grøntsager.
Inspiration til asiatiske opskrifter: Hjemmelavet forårsruller og Hjemmelavet dumplings
Opskrift på ramen med kylling
Ramen med kylling
Ingredienser
- 400 g udbenet kyllingelår
- 2 spsk. soya
- 1 spsk. sesamolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt eller friskrevet ingefær
- 1 spsk. citronsaft eller riseddike
- 1,5 L vand
- 3 hønse boullionterninger
- 2 tsk. peanutbutter
- 2 æg
- 400 g ramen nudler
- 1 pak choi
- 100 g svampe
- 1 gulerod
- 2 forårsløg
- 1 spsk. sesamfrø
Sådan gør du
- Pres hvidløg, og bland det med soya, sesamolie, ingefær og citronsaft
- Mariner kyllingen i marinaden, og steg det i en stor gryde til kødet er gennemstegt. Tag kyllingen op ad gryden, og lad det hvile til senere
- Tilsæt vand, hønseboullion og peanutbutter til gryden, og lad suppen koge op
- Smag suppen til med salt
- Kog æg til de er hårdkogte
- Kog nudler som anført på pakken
- Rens pak choi og skær det i fire dele på den lange led. Tilsæt pak choi til suppen og lad det koge i et par minutter
- Hak forårsløg og svampe, og skær gulerod i tynde stave
- Rist sesamfrø på en tør pande til de bliver gyldne
- Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og fordel kød, grøntsager, kogte nudler og æg i fire skåle
- Hæld den varme suppe over fyldet og drys med ristede sesamfrø
Hjemmelavet asiatisk suppe
En traditionel ramen med kylling kan tilberedes på flere forskellige grundprincipper. Her gennemgåes de tre mest brugte, som nuddelsuppen ofte baseres på:
- En soyabaseret ramensuppe, som der også er taget udgangspunkt i opskriften ovenfor. Her bruges soyasauce, som har en karakteristisk, saltet smag, og som koges sammen med hvidløg og boullion. Suppen bliver klar, men har samtidig en let brunligfarve, og er mild i smagen.
- Misoramen er baseret på miso, som navnet antyder. Miso er en traditionel, japansk pasta, som er lavet på fermenteret soyabønner. Det asiatiske køkken benytter sig ofte af fermentering i deres madlavning, og det giver netop den karakteristiske, syrlige smag.
- Tonkutsoramen er den mindst kendte ramen i Danmark. Denne asiatiske suppe tilberedes ved hjælp af svineknogler, som koges igennem flere timer. Resultatet bliver en uklar, hvidlig suppe, som er utrolig rig på smag.
Inspiration til opskrifter: Nudelsalat og Stegte nudler
Hvad er ramen?
Ramen er faktisk en form for japanske nudler, men ordet bliver ofte benyttet som betegnelse for den karakteristiske suppe, hvor man netop bruger disse ramen nudler. Retten stammer oprindeligt fra Kina, men er blevet en traditionel ret i Japan. Overalt i verden spises ramen, men udenfor japan spises ramen med kylling oftest som en takeaway ret. Ligesom den også tilberedes som en hurtig og nem aftensmads ret i mange hjem.
Inspiration til opskrifter: Wok med oksekød og Asiatisk sandwich
Tøm køleskabet suppe
Selvom det måske ikke lægger sig op af den traditionelle ramen med kylling, så kan jeg godt lide at bruge de råvarer og grøntsager, som jeg har i køleskabet. Det samme vil jeg anbefale dig at gøre. Ramen med kylling er derfor også en utrolig god opskrift til at få tømt ud i de sidste grøntsager, man måtte lægge inde med. Snit hvad du har, undgå at det bliver smidt ud, og hæld så den klare, kyllingesuppe over de friske grøntsager.