Opskriften på asiatisk kyllingesuppe indeholder reklame for Økologiske kyllinger i samarbejde med Landbrug og Fødevarer
Se videoen: Asiatisk kyllingesuppe
Jeg vil nu præsentere jer for en virkelig skøn suppe, som jeg sådan har glædet mig til at dele med jer. Ikke kun fordi asiatisk kyllingesuppe smager utrolig skønt, og faktisk er ret enkelt at lave, men også fordi jeg har kreeret en lille film til jer, hvor jeg under rigtig hyggelige omstændigheder, viser jeg hele processen. Jeg håber sådan, at den lille film kan give inspiration til jeres aftensmad derhjemme.
Se videoen lige her: ASIATISK KYLLINGESUPPE
Asiatisk kyllingesuppe med økologisk kylling
Jeg har efterhånden fortalt en del gange, at jeg for så vidt muligt altid køber økologisk kylling, og i øvrigt også er opvokset med dette. Og for mig handler det meget om en følelse. En følelse jeg har omkring det færdige måltid, og som påvirker hele smagsoplevelsen.
Hvilket selvfølgelig er ret paradoksalt, at jeg snakker om følelser omkring et måltid, når jeg normalt plejer at prædike forskningsmæssige studier og ikke mindst evidens. Men jeg vælger at købe en økologisk kylling, fordi det vækker nogle følelser i mig, som gør at kødet smager bedre.
Inspiration til suppe opskrifter: Grøntsagssuppe
Økologi og dyrevelfærd
Det er især tanken om dyrets velfærd, som gør smags oplevelsen bedre for mig. Og det er også selvom jeg godt ved, at der ikke er nogen mikro- og makronæringsstof mæssig forskel fra en økologisk kylling til alle andre kyllinger. Man kan altså ikke sige, at det ene er sundere end det andet. Det er en ren og skær følelse, som optræder, så snart jeg står nede i mit supermarked og skal handle mine dagligvare hjem. Her begynder hele ”følelsen” om måltidet, som lægger grobund for den smags oplevelse jeg får, når jeg spiser kødet i f.eks en asiatisk kyllingesuppe.
Hvis du kunne lide asiatisk kyllingesuppe: Grydestegt kylling og kylling i peanutbutter sauce
Et måltid handler jo om meget mere end det færdige resultat. Det handler også om hele historien bag. Hvordan dyret har levet og hvordan jeg har lavet det til et hjemmelavet måltid. Hvilket er grunden til, at jeg vælger at købe økologisk kyllingekød.
- en økologisk kylling
- 2 lime
- en rød chili
- 1 spsk. sesamolie
- 1 spsk. soya
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 fed hvidløg
- 5cm frisk ingefær
- 2 tsk. salt
- 2L kogt vand
- et bundt forårsløg
- ca. 250g champignoner
- 150g frisk spinat
- 100g edamamebønner
- ca. 250g nudler
- Smages til med salt
- Serveres evt. med frisk hakkede korriander
- Vask kyllingen grundigt
- Hak hvidløg, ingefær og chili fint og bland det med limesaft, sesamolie, soya, salt og fiskesauce
- Smør kyllingen ind i marinaden og hvis tiden er til det, lad den gerne trække i marinaden et par timer i køleskabet
- Kog 2L vand og kog den økologiske kylling i ca. 45min i en stor gryde
- Tag kyllingen op af gryden og sigt vandet fra grøntsagerne. Husk at gem suppen!
- Pil skindet af kyllingen og skær kødet i mundrette stykker
- Hak forårsløg og champignoner og lad det koge i suppen i ca. 5min sammen med spinat og nudler
- Smag suppen til med salt
- Kyllingesuppen er færdig, når nudlerne er kogt færdige
- OBS! nudlerne suger gevaldigt, så gem ikke en rest suppe med nudler, men spis dem med det samme, og kog i stedet ekstra nudler næste dag, hvis der er rester tilbage. Suppen kan snildt holde sig i køleskabet i 2-3 dage og i fryseren endnu længere tid.
Inspiration til opskrifter med kylling: Limemarineret kylling