Linsesuppe Linse suppe med Bonduelle

Opskriften på linsesuppe indeholder reklame for Bonduelle

Det er atter blevet koldt i det danske vejr, og min yndlings spise er kommet på menuen herhjemme. Suppe. En fabelagtig ret – ligesom hvordan den næsten laves. Det er især min kære far, der har lært mig at elske hjemmelavet suppe. Han har serveret den lunende ret et hav af gange for mig, og hver eneste gang har jeg nydt det.

Denne linsesuppe er ikke én, som jeg er vokset op med. Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg kendte til linser som barn. Det var ihvertfald ikke noget, som jeg blev præsenteret for derhjemme under aftensmaden hos mine forældre. Det er først i mit voksne liv, at jeg har stødt på det, og har siden hen udviklet et hav af opskrifter med linser. Det smager godt, er sundt og giver mæthed til maden. Hvilket også er tilfældet med denne linsesuppe.

Inspiration til gode suppe opskrifter: Den bedste karrysuppe med kokosmælk og Klassisk, italiensk minestronesuppe

Linse suppe Bonduelle linser og gryn

Økologiske linser og gryn fra Bonduelle

Jeg har efterhånden samarbejdet mange gange med Bonduelle, og det er af den simple årsag, at de rummer nogle virkelig gode produkter. Det sidste skud på stammen, er deres lille pose med 150g økologiske linser og gryn. Posen indeholder intet væske, der skal hældes fra, og den kan derfor nemt tages med på arbejde eller i skole, og hældes over en frokostsalat.

Derudover indeholder produktet fra Bonduelle, udover linser, også gryn og vilde ris. Det giver endnu mere mæthed grundet det højere fiberindhold, og så arter det sig som perfekt tilbehør, oven på f.eks suppe.

Bonduelle linser Suppe med linser

Opskrift på suppe med linser

Linsesuppe med karry og kokosmælk

Antal 4 personer

Ingredienser

Suppe:

  • 1 spsk. olie
  • 1-2 spsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 1 grøntsags boullionterning
  • 2 dåser kokosmælk
  • Smages til med salt

Tilbehør/topping:

Sådan gør du

Suppe:

  • Hak hvidløg og løg og steg det i en stor gryde sammen med krydderierne
  • Tilsæt hakkede tomater, vand og boullionterning
  • Blend suppen vha. en stavblender direkte i gryden for at få en cremet suppet (en almindelig blender kan også bruges)
  • Varm suppen op til kogepunktet og lad den derefter simre i ca. 30min for at få ekstra god smag til retten
  • Tilsæt kokosmælk og smag til med salt

Topping/tilbehør:

  • Hak gulerødder i små stave og blegselleri i fine skiver
  • Steg grøntsagerne på en pande med olie til de bliver let gyldne
  • Tilsæt Bonduelles "økologiske linser og gryn" og varm det godt igennem
  • Server grøntsagsblandingen sammen med koriander og brød til linsesuppen