Mexicansk suppe

Mexicansk suppe

Mexicansk suppe er en meget smagfuld ret. Suppens fyld og elementer er inspireret af det mexicanske køkken. Der bruges blandt andet kylling, sød kartoffel og bønner i suppen. Det, der især gør suppen så god er, at den får masser af smag fra gode, varme krydderier som paprika, chiliflager og spidskommen.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Guacamole og Mexicanske pandekager

Opskrift på mexicansk suppe

Mexicansk suppe

Mexicansk suppe

Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

Mexicansk suppe:

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. paprika
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 400 g kyllingebryst
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 70 g tomatpure
  • 1 grøntsagsboullion terning
  • 1 L vand
  • Saften fra 1 lime
  • 250 ml madlavningsfløde (gerne 18%)
  • 1 dåse kidney bønner eller sorte bønner
  • Smag til med salt

Topping og tilbehør:

  • 500 g sød kartoffel
  • 2 spsk. olivenolie
  • evt. koriander, avokado og nachos chips til servering

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde med olivenolie
  • Tilsæt krydderier og svits det i et par minutter uden at det brænder på
  • Skær kylling i mundrette stykker, og steg det til kødet får en let gylden overflade
  • Tilsæt hakkede tomater, boullion, vand og limesaft og lade det langsomt koge op
  • Lad retten simre under låg i ca. 30min og bag sødekartoflerne imens ved at skære kartoflerne i små tern (behold skrællen på), hvorefter de vendes i olivenolie og flagesalt og bage i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min eller til de er gennembagte og let sprøde på overfladen
  • Tilsæt bønner til suppen. Lad retten simre videre i ca. 5 min.
  • Server den mexicanske suppe med bagt sød kartoffel tern, friske koriander, nachos chips, avokado, brød, cremefraise eller hvad man kan lide

Mexicansk inspireret suppe

En mexicansk suppe kan laves på mange forskellige måder, men denne opskrift er særligt god. Som det første skal der hakkes løg og hvidløg, som skal steges klare i en gryde. Herefter skal krydderierne tilsættes og have lov til at stå i og blive “brændt af” i et minutstid. De skal selvfølgelig ikke brændes på, men varmen er med til at udvikle smagen af krydderierne og gøre den endnu mere intens. Herefter vendes kyllingestykkerne i. Kyllingen skal ikke være gennemstegt inden du laver selve suppen, da det bliver tilberedt under simringen. Imens suppen simrer kan du forberede den gode topping. Umiddelbart inden servering kommes bønnerne i. De skal først i tilsidst, så de ikke bliver helt udkogte og kedelige.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicansk burger og Mexicansk lasagne

Toppings til suppen

Toppingen til denne suppe er selvfølgelig inspireret af det mexicanske køkken. Derfor toppes den med sød kartofler. Sød kartoflerne skal skæres i tern, du kan sagtens beholde skrællen på, husk blot at vaske dem grundigt. Herefter skal de vendes i olivenolie og salt inden de kommer i ovnen. Sød kartoflerne kan også tilberedes i suppen. Hvis du vælger denne metode, skal den blot skæres i tern og i suppen imens den simre. Som det altid er med suppe, så kan de toppes med alverdens forskellige gode ting og sager. Til denne mexicanske suppe vil  toppings som avokado, ristede kikærter, frisk koriander, lime, nachos chips, rødløg, revet cheddar og  creme fraiche passe rigtig godt til.

Inspiration til mexicanske retter: Chili con carne og Tomatsalsa

Vegetarisk suppe

Suppen kan nemt gøres vegetarisk, ved blot at undlade at komme kylling i. I stedet for kyllingen er det en god idé at tilføje ekstra bønner eller kikærter, for at gøre suppen mættende og give den noget struktur og bid.

Krydderier til mexi suppe

Paprikaen, spidskommen og chilien i suppen er utrolig vigtige, da det er disse krydderier, der især er med til at gøre retten til det, den er. Du kan gøre retten præcis så stærk eller mild, som du ønsker ved at justere på mængden af chili. Du kan også prøve at komme frisk, finthakket chili i i stedet for chiliflagerne.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering