Endelig bliver denne karrysuppe, der i den grad er asiatisk inspireret, delt på bloggen. Det er også en sand vinder, ihvertfald i mit madglade hjerte.
Inspiration til opskrifter: Dumplings
Karrysuppe og utilfredse mænd
Min mand derimod var ikke særlig begejstret. Han mener nemlig, at suppe er væske og ikke mad, som man kan blive mæt af. Historien delte jeg på instagram, hvor virkelig mange gav sit besyv med i diskussionen. Heldigvis var der flest, der var vilde med suppe – også til aftensmad og hovedret, men virkelig mange gav også min kære mand ret i, at det ikke mættede nok. Denne karrysuppe indeholder jo andet en væske, som jeg også argumenterede mod til min kære mand. Blandt andet kartofler og gulerødder, og så kan man jo servere brød og andet lækkert til.
Jeg er ihvertfald fuldstændig tilhænger af suppe og dermed på karrysuppe holdet, hvis man kan sige det. Hvis der er andre, der også er det, så vil jeg altså virkelig anbefale opskriften nedenfor
Inspiration til suppe opskrifter: Grøntsagssuppe
Karrysuppe som børnemad
Et af min mands argumenter mod karrysuppen, var også, at det ikke var børnemad. Når alt kommer til at, så tror jeg bare han var en anelse sur på suppen, så der skulle pludseligt ingenting til. Haha. Det er selvfølgelig svært for vores snart 1,5-årige søn, at spise suppe med en ske uden at det hele vælter ud til siderne. Det jeg gjorde var, at jeg moste kartoflerne og gulerødderne i suppen så det i stedet blev en tynd og cremet mos, der både smagte af karry, kokos og ingefær. Det var han vild med, og vores karrysuppe blev derfor i den grad til børnemad alligevel. Spiloppen på 3,5år spiste også suppen med velbehag, men hun er også snart så stor, at det meste mad går godt med hende.
Inspiration til andre opskrifter på suppe: Klassisk tomatsuppe med creme fraise og Asiatisk kyllingesuppe
Da denne karrysuppe ikke er kogt med kylling er den også meget nem at gøre vegetarisk. Jeg spiste den faktisk uden kylling, da jeg synes det smager allerbedst. Min mand og børn er dog vild med det ekstra kød i deres aftensmad, så derfor serverede jeg det blot ved siden af.
Opskrift på karrysuppe
- en spsk. olivenolie
- 1-2 spsk. karry
- en tsk. stødt ingefær
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- en dåse hakkede tomater
- 4dl vand
- en grøntsags- (eller hønse) boullionterning
- 4-6 kartofler
- 3 gulerødder
- 2 dåser kokosmælk
- Smages til med salt og evt. ekstra krydderier
- 400g kyllingebryst
- Serveres f.eks med brød og urter til
- Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde sammen med olivenolie, karry og ingefær til de bliver bløde og glasagtige
- Tilsæt hakkede tomater og lad det koge op i et par minutter
- Blend hele blandingen, så der ikke længere findes nogle grøntsagsstykker. Jeg brugte en stavblender direkte ned i gryden
- Tilsæt vand og boullion og lad det koge op
- Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker
- Lad dem koge i suppen i ca. 20-30min eller til de er blevet møre (men ikke udsmattede)
- Tilsæt kokosmælk og lad det langsomt varme op
- Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
- Skær kylling i mundrette stykker og svits det på panden i en smule olivenolie og evt. ekstra karry og salt
- Server kylling og brød sammen med din karrysuppe
Historien om karry
Karry er faktisk et blandingskrydderi af mellem 10 til 20 forskellige krydderier, hvorfor forskellig karry også kan have forskellige smags nuancer. Farven kommer fra gurkemeje, og ellers indeholder karry både muskatnød, spidskommen, peber, kanel, kardemomme, nelliker, sennep og anis.