Indisk suppe med kikærteboller

Opskriften på indisk suppe indeholder reklame for Valsemøllen Green Life

Indisk suppe  Krydret indisk suppe

En suppe og særligt en indisk suppe skal være krydret i smagen uden at være stærk, og så skal den kunne mætte, så selv de største mandfolk kan spise med.

Inspiration til opskrifter: Butter chicken

Krydret indisk suppe

Det er uhyre vigtigt, at jeg har ovenstående fokuspunkter med i min betragtning, når jeg serverer suppe for min familie. Smagens intensitet og hvor stærk den er, fordi der både er en tre-årig og et-årig, der skal spise med, og måltidets mæthed fordi jeg har en mand, der allerede inden han har set maden, er af den overbevisning, at han ikke kan blive mæt, hvis vi skal have suppe.

Jeg laver derfor altid min opskrift på indisk suppe med mild rød chili, og så får den ikke for lidt med hvad krydderiskuffen ellers indeholder. Mine børn har aldrig brokket sig over, at jeg krydrer vores mad med andet end salt og peber, og jeg mener faktisk at det er fuldstændig misforstået, at børn og særligt små børn, ikke kan lide mad, der smager af østens krydderier. Børnene herhjemme har i hvert fald altid kunnet spise både min mad, men også deres farmors mad, der er krydret med alverdens forskellige afrikanske smage.

Og for at gøre min mand ekstra glad, når jeg serverer indisk suppe, så bager jeg altid mine indiske pandebrød med Valsemøllens danske hvedemel. Pandebrødene er generelt fantastiske til alle slags forskellige supper, men jeg elsker også, at kunne dyppe brød i mad. Det giver måltidet stemning og hygge.

Indisk suppe med valsemøllen  Indisk suppe med pandebrød

Indisk suppe med Valsemøllen Green Life

For at tilføre suppen yderligere næring og mæthed, så har jeg denne gang prøvet, at tilføre Valsemøllens nye produkt ”økologisk kødfri fars”, der fås i tre forskellige varianter. I dagens anledning brugte jeg versionen med indiske krydderier, da produktet må være nærmest skabt til denne opskrift på indisk suppe. Valsemøllens ”økologisk kødfri fars” skal blot blandes op med æg og vand, formes og steges på en pande. Et uhyre nemt element til sin aftensmad, som samtidig er smagfuldt og nærende også for små børn.

Hvis man har familie der bryder sig om hakkede krydderurter i sine vegetariske boller, så vil jeg på det kraftigste anbefale, at hakke lidt koriander, der tilsættes farsen. Min store datter på tre år nægter desværre, at spise synlige krydderurter, så for at undgå en nedsmeltning ved aftensmaden, så sprang jeg dette trin over denne gang.

Opskrift på indisk suppe

Ingredienser indisk suppe  Indisk suppe med æble

Alle Valsemøllens Green Life produkter kan købes i Bilka, Føtex og på nemlig.com

Indisk suppe med kikærteboller
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Indisk suppe til ca. fire personer:
Ingredienser:
 • 2 spsk. Neutral olie
 • 2 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rødt æble
 • 3 stængler bladselleri
 • 1 tsk. Ingefær
 • 2 tsk. Gurkemeje
 • 2 tsk. Mild karry
 • 2 tsk. Garam masala (indisk blandings krydderi)
 • ½ tsk. Kardemomme
 • ½ tsk. Kanel
 • En dåse hakkede tomater
 • 1 grøntsags boullion terning
 • 1L kogende vand
 • En dåse kokosmælk
 • Smages til med salt og limesaft
 • Valsemøllen Green Life ”økologisk kødfri fars, med indiske krydderier”
 • 3 æg
 • 2dl vand
 • Neutral olie til stegning
 • Serveres med frisk chili, cashewnødder, koriander og hjemmelavet pandebrød
Fremgangsmåde
 1. Hak rødløg og hvidløg fint og steg det i en stor gryde sammen med olie til de bliver bløde og glasagtige
 2. Skær æble og bladselleri i tern og steg det i gryden sammen med krydderierne i et par minutter
 3. Tilsæt hakkede tomater, boullionterning og vand
 4. Lad suppen simre under låg i ca. 20min.
 5. Lav i imens de indiske vegetarboller som anført på pakken samt de hjemmelavede pandebrød
 6. Tilsæt kokosmælk til suppen og smag til med salt og limesaft
 7. Server suppen med frisk chili, cashewnødder, koriander og pandebrød

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *