Hokkaidosuppe med kokosmælk

Opskriften på Hokkaidosuppe er sponsoreret af Hyundai
Hokkaidosuppe  Hokkaido suppe
Hokkaidosuppe er en skøn, mættende og utrolig sund efterårs suppe. Og så er den sammen med suppe lavet på butternutsquash, en af mine yndlings oktober retter.

Hokkaidosuppe – den bedste efterårssuppe

Kulden har for alvor sat sit præg på det danske vejr, og min datter er nu i tre dage i træk kommet hjem fra vuggestuen iført noget andet tøj end det hun tog afsted i, fordi hun er blevet så våd af, at hoppe og pjaske i vandpytter. Hendes lommer er samtidig fulde med kastanjer og rød/orange blade. Og i vuggestuen bliver der snakket om edderkopper, græskar og naturens smukke farver. Jo, efteråret er så sandelig kommet til Danmark, og det skal selvfølgelig nydes med alverdens forskellige udgaver af græskarsupper. Denne opskrift på hokkaidosuppe med kokosmælk og spidskommen er ingen undtagelse. Den krydrede runde smag, gør virkelig noget helt fantastisk for humøret og på denne hokkaidosuppe, generelt.

Hvis du kunne lide hokkaidosuppe: Den bedste kartoffel/porre suppe og italiensk minestrone suppe

Suppe med hokkaidogræskar  Hokkaidogræskar suppe

Hokkaidosuppe i samarbejde med Hyundai

Det er især også ved denne efterårstid, at jeg er ufattelig glad for, at kunne låne en noget så smart, funktionel og majestætisk bil som Hyundai Tucson. Ikke blot fordi jeg kan cykle spiloppen i vuggestue uden selv at blive drivvåd af efterårsregnen, men også fordi jeg nu kan handle alle de ting ind som jeg ikke kunne før, vi lånte denne bil. Altså de ting der fylder og er for tunge til at have på cyklen, eller bare i mindre biler.

Som i måske kan se på billederne, så er bagagerummet på Hyundai Tucson næsten større end badeværelset i vores gamle lejlighed, og vi kan nu handle stort ind af dagligvarer, gør-det-selv-projekter, og ikke mindst efterårs herligheder. Her snakker jeg selvfølgelig om græskar i både de pyntende men også spiselige versioner. Derudover indeholder bagagerummet på billederne også en kurv med frisk plukkede æbler fra i søndags. Noget jeg i øvrigt viser mere frem i en virkelig hyggelig youtube video fra i søndags, hvor den finde Hyundai Tucson også bliver vist mere frem.

Hyundai Tucson i Odense  Bagagerum i Hyundai Tucson

Hyundai Tucson med græskar  Hyundai Tucson bagagerum

Opskrift på hokkaidosuppe

Efter at have kørt smukke Fyn rundt i den fantastiske Hyundai Tucson (med taget rullet ned, og høj musik selvfølgelig), så landede vi søndag eftermiddag i Odense igen, hvor jeg på ingen tid, biksede denne hokkaidosuppe sammen. Vi toppede suppen med hjemmelavede rugbrødscroutoner, creme fraiche og bønnespirer. Alt i alt gjorde det vores hjemmelavede hokkaidosuppe til et herligt oktober måltid. Hvilket også tydeligt kan se på billederne af den smukke orange græskarsuppe også kaldet hokkaidosuppe.

Ingredienser hokaidosuppe  Græskarsuppe

Hokaidosuppe med kokosmælk
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Hokkaidosuppe til ca. 4 personer:
 • et hokkaidogræskar
 • 2 store gulerødder
 • en rød peber
 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • evt frisk chili
 • 1 tsk. spidskommen
 • ½ tsk. ingefær
 • ½ tsk. cayenne peber
 • 2 spsk. olivenolie til stegning
 • vand
 • en grøntsags boullionterning
 • 400ml kokosmælk
 • salt og peber
Fremgangsmåde
 1. Vask hokkaidogræskar grundigt. Bevar skrællen på og skær den i tern
 2. Skyl de resterende grøntsager og skær også dem i tern
 3. Hak løg og hvidløg groft
 4. Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde sammen med krydderierne i et par minutter
 5. Dæk grøntsagerne med ca. ⅔ vand (heller for lidt end for meget)
 6. Lad vandet koge op sammen med en boullionterning og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 30min eller til grøntsagerne er blevet møre
 7. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden
 8. Tilsæt kokosmælk og lad det langsomt varme op, så suppen ikke skiller
 9. Smag til med salt og peber
 10. Server med hjemmelavede rugbrødscroutoner og creme fraiche

 

Del på print

12 kommentarer til “Hokkaidosuppe med kokosmælk”

  1. Hej Anette
   Jeg tilsætter vand til jeg får den ønskede konsistens. Det kommer også an på, hvor længe din suppe har stået og simret på komfuret, i forhold til hvor meget væske, der er fordampet.
   Så jeg tilsætter blot til jeg får den rette konsistens, som jeg selv synes suppe skal være 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *