Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Denne græskarsuppe eller hokkaidosuppe er en skøn, mættende og utrolig sund efterårs suppe. Den er krydret med både krydderier og grøntsager, og så kan man både lave græskarsuppen på kokosmælk eller madlavningsfløde alt efter, hvad man bedst foretrækker i sin hokkaidosuppe.

Inspiration til suppe opskrifter: Italiensk minestronesuppe og Klassisk kartoffelsuppe

Græskarsuppe

Opskrift på hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort hokkaidogræskar
  • 2 store gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. ingefær
  • evt. 1 frisk chili eller 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 grøntsags boullionterning
  • 400 ml kokosmælk (eller madlavningsfløde
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl græskaret grundigt, behold skrællen på og skær græskaret i tern
  • Skræl gulerødderne og skær dem sammen med peberfrugt i grove tern
  • Steg alle grøntsagerne i en gryde med krydderier og olie i et par minutter
  • Tilsæt boullion terning og dæk grøntsagerne 2/3 med vand (hellere for lidt end for meget, da der altid kan tilføjes mere), og kog grøntsagerne møre i ca. 30min
  • Blend grøntsagerne med en blender eller stavblender direkte i gryden
  • Tilsæt kokosmælk (eller madlavningsfløde) og kog langsomt suppen op
  • Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier

Græskar suppe

Er du glad for mine opskrifter? Få 100 af mine bedste opskrifter på aftensmad i min nye kogebog MIT FAMILIEKØKKEN. Så løber du aldrig tør for nemme aftensmadsideer. KØB BOGEN LIGE HER.
Psst. Modtager du (ganske gratis) min ugentlige madplan med indkøbsliste? Madplanen vil spare dig tid på planlægning og indkøb. TILMELD DIG LIGE HER

Hjemmelavet græskarsuppe

Kulden har for alvor sat sit præg på det danske vejr, og det er derfor også blevet tid til at spise suppe. Denne opskrift er udentvivl en efterårssuppe, fordi den indeholder græskar eller mere præcist hokkaido græskar. Det er dog blevet muligt at få græskar i langt flere måneder, end det førhen var tilfældet, og derfor kan man efterhånden lave græskarsuppe i hele vinterhalvåret. Hvis man ikke kan få fingre i hokkaido græskar, så kan man dog sagtens bruge andre typer af græskar. F.eks er butternut squash også en virkelig god råvare til at lave suppe af.

Inspiration til vintermad: Den bedste mørbradgryde og Gulerodssuppe

Hokkaidosuppe

Grøntsagssuppe med græskar

Hvis man ønsker, at spise flere grøntsager ved måltiderne, så er græskarsuppe en herlig måde, at få rigtig mange gode og nærende råvarer indtaget. Opskriften på denne hokkaidosuppe indeholder nemlig både græskar, gulerødder, rød peberfrugt, løg, hvidløg, ingefær og en masse krydderier. Man skal heller ikke holde sig tilbage med at krydre yderligere med krydderierne. Særligt spidskommen smager herligt sammen med den let sødlige hokkaidosuppe. Derudover kan græskarsuppen også sagtens klare flere grøntsager og urter.

Inspiration til klassisk hverdagsmad: Spaghetti bolognese

Topping til hokkaidosuppe

Det er virkelig forskelligt, hvad jeg serverer eller topper græskarsuppen med. Dog er der nogle elementer, som ofte går igen. Croutoner smager virkelig skønt i suppe. Dette er fordi de er saltede og utrolig sprøde i konsistensen. Hvilket går godt sammen med den cremede suppe. Både hjemmelavede rugbrøds croutoner og almindelige croutoner kan bruges. Derudover smager saltede græskarkerner eller stegte kikærter også formidabelt på suppen. Sidst men ikke mindst skal der selvfølgelig creme fraiche på græskarsuppen også.

 

31 kommentarer til “Hokkaidosuppe”

      1. Som køkkenchef har jeg brugt denne opskrift mange gange og i mange lande. altid en succes specielt for veganer og vegetar.

          1. Hej Thomas, jeg har ikke selv prøvet at reducere kogetiden, men jeg tænker, at hvis du har en blender der kan klare opgave, så kan kogetiden sagtens reduceres 🙂

    1. 4 stars
      ja det kan den, det gør jeg næsten altid, da der bliver en stor portion. Når den først er kogt op igen kan man ikke se forskel.

    2. Suppen kan sagtens fryses! Jeg plejer at lave en STOR omgang og fryse den i individuelle portioner. fungere super! 🙂

    1. Hej Anette
      Jeg tilsætter vand til jeg får den ønskede konsistens. Det kommer også an på, hvor længe din suppe har stået og simret på komfuret, i forhold til hvor meget væske, der er fordampet.
      Så jeg tilsætter blot til jeg får den rette konsistens, som jeg selv synes suppe skal være 🙂

  1. Pingback: Hokkaidosuppe – Min families mad

  2. Har lavet den efter din opskrift her hvert efterår de sidste 4 år. Det er den bedste hokkaidosuppe opskrift.
    Jeg laver en stor portion og fryser i mindre bøtter. Lige til at lune i microovn på aftenjobbet. Og man kan toppe med hvad man lige har. Mums!

  3. 4 stars
    Rigtig lækker suppe!
    Jeg smagte den til med lidt rødvinseddike og friskhakket koriander – toppet med smørstegte Lima bønner.
    Tak for god opskrift.

  4. Henrik S. Hansen

    5 stars
    Bedste opskrift til græskarsuppe. Vi havde dog glemt gulerødder. Så vi tog 4 kartofler istedet for. Den var virkelig lækker. Og så hvidløgsflute, fuldkorn og creme fraiche 18% til. Det bliver ikke sidste gang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering