Yoghurtdressing arter sig til utrolig meget god mad. Dette er ikke bare kategorier indenfor det mellemøstlige køkken, men en god dressing på yoghurt passer især også godt til grill- og sommermad generelt.
Yoghurtdressing med pandebrød
Vi har nok alle vores “sikre vindere”, når vi skal have gæster. Dem vi ved altid bare hitter og smager alle. Store som små. Og en af mine hofretter, som jeg ved mine gæster elsker hver eneste gang, er pandebrød med alverdens lækkert til. Brødene skal helst serveres til en hjemmerørt yoghurtdressing, og så smager det skønt sammen med f.eks en couscous salat, kebab, pitabrød eller tyrkiske frikadeller. Sidst nævnte var hvad jeg serverede for min familie, da vi havde gæster i sidste uge, og alle elskede det.
Inspiration til hjemmelavede dressinger: En skøn karrydressing og Den bedste basilikum pesto
Hjemmelavet yoghurtdressing med citron
Når man skal lave hjemmelavet yoghurtdressing, så er det utrolig vigtigt, at man bruger sine smagsløg. Det sure, salt og søde skal alt sammen spille sammen, og give grund til en fabelagtig dressing af yoghurt.
Yoghurt er i sig selv surt. Jeg bruger altid en almindelig sødmælks yoghurt. Det passer perfekt til konsistensen af dressingen. Derudover bruger jeg en anelse citron, lidt honning eller rørsukker, flagesalt og hvidløg og urter som jeg lyster. Mængden kan jeg godt finde på at justere for gang til gang alt efter hvem der spiser med, og hvad vi skal have. Opskriften på min yoghurtdressing nedenfor er dog ret alsidig, og går til det meste.
Opskrift på yoghurtdressing med hvidløg
Ingredienser
- 2 dl yoghurt natural (sødmælks yoghurt)
- 1 tsk honning/rørsuker
- 1/2 tsk havsalt
- Saften fra 1/4 citron
- Evt 1 lille fed hvidløg
- Evt hakkede urter (persille, timian osv)
Sådan gør du
- Bland yoghurt med salt, honning og citron. Smag til undervejs
- Pres hvidløg og hak urterne fint og tilføj til dressingen