Creme fraiche dressing er den dressing, jeg laver aller oftest. Dressingen går nemlig utrolig godt til meget forskelligt mad. Den kan spises til kødretter med kartofler, brød, pasta mm. som tilbehør, og så er den også rigtig god til salater.
Faktisk er lige præcis denne opskrift på dressing med creme fraiche fra min kogebog MÅLTIDSSALATER, som indeholder 61 forskellige salater til hovedmåltidet.
Opskrift på creme fraiche dressing
Creme fraiche dressing
Ingredienser
- 1 dl creme fraiche (eller fraiche)
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. sennep
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland fraiche med æbleeddike, honning, sennep, presset hvidløg, salt og peber, til det har en cremet konsistens
- Smag dressingen til inden den serveres
Hjemmelavet dressing
Denne dressing er verdenskendt. Og det er der nok to store grunde til. Dressingen smager virkelig godt, og så er den utrolig nem at lave. Creme fraiche er fransk, og betyder syrnet fløde. Produktet kommer med forskellige fedtprocenter. Dem man oftest finder i supermarkedet er 38%, 18%, 9% og 6%. Jeg vil anbefale, at man bruger produktet på 18% til sin creme fraiche dressing, hvis man vil have en cremet dressing, som stadig kan hældes eller drysses udover salater mm. Hvis man bruger en højere fedtprocent, så vil det endelige resultat mere minde om en dip. I min kogebog MÅLTIDSSALATER, bruger jeg dog fraiche, som er på 9% eller 6%. Det har altså en betydelig lavere fedtprocent, og derfor også et lavere energiindhold. Dette foretrækker jeg til hverdagens måltidssalater.
Inspiration til opskrifter: Hvidløgsdressing og Thousand island dressing
Creme fraiche dressing med hvidløg
Når man laver en hjemmelavet creme fraiche dressing, så skal man være opmærksom på nogle få elementer, som dressingen skal indeholde, men som også kan varieres.
- Syre indeholder denne dressing helt af sig selv, da mælkeproduktet er syrligt i smagen. Jeg tilsætter dog altid en anelse ekstra syre i form af æbleeddike, citronsaft, hvid balsamico eddike mm. Valget tager jeg ofte på baggrund af de råvarer, jeg i forvejen har i mit køkken, og selvfølgelig hvad dressingen skal serveres til.
- Sødme fra flydende honning er min egen favorit. En halv teske til en hel teske er nok, og det afbalancerer virkelige dressingen godt. Hvis du ikke har flydende honning, kan du også bruge en anelse sukker.
- Sennep i din creme fraiche dressing vil jeg virkelig også anbefale dig at prøve.
- Hvidløg kan måske skille vandene. Men ligesom sennep synes jeg, at det giver utrolig meget smag til dressingen med creme fraiche.
- Salt og peber skal dressingen altid smages til med. Glem det aldrig. Heller ikke når du skal spise salater. Salater og dressinger skal altid smages til med salt og peber, også.
- Krydderurter kan du også eksperimentere med. Jeg tilsætter ofte hakket purløg og persille.
Inspiration til opskrifter: Kryddersmør og Asiatisk dressing
Opbevaring af dressing med mælkeprodukt
Så snart man har blandet sin creme fraiche dressing sammen, så er det vigtigt at den opbevares i en lukket beholder i køleskabet. Dette forlænger holdbarheden, som ellers er kort, fordi dressingen er baseret på et mælkeprodukt. Hvis dressingen skal serveres, så skal den ligeledes pakkes i køleskabet, så snart alle har spist, og bordet ryddes igen.