Asiatisk dressing er en simpel dressing med få ingredienser. Den passer utrolig godt som marinade til kylling, oksekød og gris, der skal have ekstra smag inden det steges. Men den kan også vendes med friske og sprøde grøntsager. På den måde får man med få grøntsager, måske lidt finthakkede peanuts og nogle koriander, en virkelig smagfuld asiatisk salat.
Opskriften på asiatisk dressing er oprindeligt fra min kogebog MÅLTIDSSALATER, hvor jeg deler mine allerbedste, mættende salater, der kan serveres til frokost og aftensmad. Alle salaterne kan altså agere som måltid, og de er sunde, og rige på protein og næringstoffer.
Opskrift på asiatisk dressing
Asiatisk dressing
Ingredienser
- 1 spsk. sesamolie
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. flydende honning
- 1 knivspids chiliflager
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne godt sammen og hæld dressingen udover kød eller grøntsager
Dressing med sesamolie
Sesamfrø har en meget karakteristisk smag, når de ristes på en tør pande. De smager pragtfuldt, når man hælder dem udover sprøde salater eller asiatiske retter. Det er den samme smag, som kommer frem i sesamolie. Og lige netop derfor bruger jeg altid sesamolie, når jeg laver asiatiske opskrifter. Det er på samme måde, som man i Danmark steger i smør, i Italien steger i olivenolie og altså i asien steger i sesamolie. Derfor er det også grundingrediensen i denne asiatiske dressing. Olien kan fåes i både store og små supermarkeder, men du kan også bruge en neutral olie som f.eks. solsikkesole. Det giver dog ingen smag til din dressing, så jeg vil klart anbefale dig at bruge sesamolie.
Inspiration til dressinger: Creme fraiche dressing og Yoghurt dressing
Fiskesvos, riseddike og ingefær
Ingredienserne nævnt i overskriften er alle eksempler på råvarer, som jeg også godt kan lide at tilsætte til min opskrift på asiatisk dressing. Fiskesovs er ligesom sesamolie en meget karakteristisk smag, men sammen med særligt kød, så nyder jeg det virkelig. Hvis du vil bruge din asiatiske dressing som marinade, så er det især godt at bruge fiskesovs. Riseddike er ligesom andre eddiker virkelig godt til salater. Brug derfor riseddike i stedet for æbleeddike, hvis du vil have en endnu mere karakteristisk, asiatisk smag. Slutteligt kan du rive frisk ingefær og blande i din asiatiske dressing. Det samme kan du gøre med stødt ingefær, som er nemmere at opbevare i krydderiskuffen.
Inspiration til opskrifter: Haydari og Thousand island dressing
Opbevaring af asiatisk dressing
Når du har blandet asiatisk dressing godt sammen, så er det vigtigt at du opbevarer den i køleskabet. Her vil den bundfalde sig således, at olien lægger sig øverst og de øvrige ingredienser lægger sig nederst. Dette gør ingenting. Rør blot godt rundt i den inden at det resterende dressing hældes over salaten.