Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing er en klassisk dressing lavet på et mejeriprodukt, hvidløg og ganske få andre ingredienser. Hvidløgsdressingen kan serveres til mange forskellige måltider, som også rummer forskellige madkulturer. Man kan således servere dressingen til kød og kartofler, blandet i salater, sammen med pitabrød og wraps samt meget, meget mere.

Inspiration til dressinger: Karrydressing og Yoghurt dressing

Opskrift på hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Equipment

 • 2

Ingredienser

 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. finthakket purløg
 • 2 dl cremefraiche eller yoghurt natural
 • 1 tsk. flydende honning eller sukker
 • 1/2 tsk. sennep
 • 1 spsk. citronsaft eller hvidvins eddike
 • smages til med salt og peber

Sådan gør du

 • Pres hvidløg eller hak det meget fint
 • Hak purløg og bland hvidløg og purløg med de øvrige ingredienser
 • Smag til med salt og peber og evt. ekstra sødme eller syre

Hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet dressing med hvidløg

Dressing er et vigtigt element i virkelig mange forskellige måltider. Derfor kan man også med fordel lære grundopskriften på en virkelig god og smagfuld dressing. Denne version er med hvidløg. Hvidløg har en karakteristisk smag, men det er også en smag, som de fleste kan lide. Man kan således også justere for mængden af hvidløg i sin hvidløgsdressing. Et halvt fed hvidløg giver en betydelig, men mindre gennemtrængende smag, som smager alle. På den anden side vil hele to hvidløg være fremtrædende, men det kan også smage godt. Særligt hvis man serverer sin hvidløgsdressing til mad, der er inspireret af en mere sydlandsk madkultur.

Inspiration til dressinger: Tzatsiki og Guacamole

Dressing med urter

Når man skal lave en hjemmelavet hvidløgsdressing, så må man endelig ikke være bange for at eksperimentere. Hvidløg går utrolig godt sammen med adskillige krydderurter. Her kan blandt andet nævnes persille, koriander, timian og purløg, som er benyttet i denne opskrift på hvidløgsdressing. Hvis man ikke har friske krydderurter i sit køkken eller i sin køkkenhave, så kan man også bruge krydderier fra krydderiskuffen. Tørret oregano, basilikum, timian, koriander mm., kan blandes sammen med presset eller finthakket hvidløg og blive til en utrolig smagfuld hvidløgsdressing. Derudover kan man også lave en decideret urtedressing med hvidløg, hvor man blander flere forskellige krydderurter heri.

Inspiration til dressing opskrifter: Fetadip og hummus

Ingredienser til hvidløgsdressing

Noget som går igen ved alle dressinger er, at de skal smages til med både noget sødt, noget surt, noget salt og evt. også noget stærkt. Alle fire elementer er repræsenteret i denne opskrift på hvidløgsdressing.

 • Sødmen kan komme fra honning. Og her kan det være en fordel at bruge flydende honning, da det nemmere kan blandes rundt i hvidløgsdressingen. Man kan også bruge almindelig, hvidt sukker eller rørsukker for en mere karakteristisk smag.
 • Når det kommer til syrlighed i en hvidløgsdressing, så kan smagen komme fra mange forskellige råvarer. Citron, appelsin, tomat og forskellige eddiker kan bidrage med syre til en hvidløgsdressing. Hvidvinseddike, balsamico eddike og æblecider eddike er eksempler herpå.
 • I forhold til det stærke element er sennep et glimrende valg, hvis man ønsker at læne sig op ad den nordiske madkultur. Chili og frisk kværnet, sort peber er også smagfulde råvarer, som kan bidrage med smag til hvidløgsdressingen.

Inspiration til dressing opskrifter: Tomatsalsa og Haydari

Yoghurtdressing med hvidløg

Hvidløgsdressing kan både laves som en klassisk yoghurtdressing, men også på et mere cremet og fedt holdigt mejeriprodukt. Creme fraiche er et glimrende eksempel herpå, da det fåes med varierende fedt indhold, men i øvrigt altid har en cremet konsistens. Når man tilsætter de øvrige ingredienser, så vil dressingen blive mere tyndflydende og nemmere at blande i en salat f.eks. Andre mejeriprodukter som skyr, yoghurt natural mm., kan også bruges, når man skal lave hjemmelavet hvidløgsdressing.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering