Ærtedip med urter og cremefraise

Ærtedip Ærte dip
Ærtedip er ligesom al slags dyppelse, fuldstændig uundværligt i min madlavning, og især hvis du spørger min mand, der er kongen over dyppelse og saucer i det hele taget. Vi elsker simpelthen dip og dyppelse herhjemme.

Sund og hjemmelavet ærtedip

Siden jeg var barn, er der heldigvis kommet mere og mere fokus på, at man sagtens kan lave forskellige slags dipper og saucer, der ikke indeholder ren olie og smør. Ikke fordi jeg overhovedet er smør og olie forskrækket. Det ved i, men i hverdagskøkkenet synes jeg, at det er rart at kunne lave noget sundt og smagfuldt dip, der samtidig ikke går på kompromis med smagsoplevelsen. Her er ærter helt fantastisk at bruge til ærtedip, og dyppelsen minder mig en anelse om hjemmelavet guacamole, selvom smagen alligevel er meget langt derfra.

Inspiration til andre dip opskrifter med grøntsager: Traditionel hummus med tahin og Traditionel tzatziki med hvidløg

Dip med ærter Sund ærtedip

Ærtedip med grøntsagsfrikadeller

Der er meget mad, der helst egner sig til en anelse dip eller sauce, og her er frikadeller et ret godt eksempel. Man kan sagtens servere ærtedip til almindelige, danske frikadeller af svinefars, men jeg synes nu dippen af ærter smager ekstra skønt sammen med f.eks grøntsagsfrikadeller og bagte rodfrugter. Det var netop hvad jeg serverede forleden dag; ærtedip med quinoafrikadeller og bagte rodfrugter, og måltidet var utrolig velsmagende for både børn og voksne.

Ærtedip og quinoafrikadeller Ærtedyppelse

Opskrift på ærtedip

Man kan variere sin ærtedip på virkelig mange forskellige måder. Først og fremmest kan man variere mejeriproduktet og bruge cremefraise, skyr, natural yoghurt eller hvad man nu har. Min favorit er nu med cremefraise – hvilken overraskelse! Derudover kan man tilsætte alverdens foreskellige urter og krydderier, samt bruge olier, nødder og hvidløg som man nu lyster. På den måde kan man også lave den mere pesto agtig i konsistensen og smagen. Dette er især hvis man tilsætter nødder og olie.

Opskriften nedenfor er dog den, jeg laver aller oftest. Den er helt simpel og mine børn er vilde med den lidt søde ærtedip til deres frikadeller og andet.

Ærtedip med urter og cremefraise

Udskriv Pin

Ingredienser

  • 250 g optøede ærter fra frost
  • et fed hvidløg
  • 100 g cremefraise
  • 1/4 citronsaft
  • Evt. urter som f.eks frisk timian
  • Smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Optø ærterne og skær skallen af hvidløget
  • Blend ærter med hvidløg i f.eks en minihakker eller foodprocessor
  • Tilsæt cremefraise og smag til med citronsaft, urter, salt og peber

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering