Tzatziki med agurk og hvidløg

Tzatziki Agurkeskiver
Græsk tzatziki har jeg efterhånden indtaget utrolig mange mængder af. Ikke blot fordi det smager hamrende godt til alverdens god mad, men også fordi det bare er en af de nemmeste dressinger, jeg kender til. Agurkerne skal selvfølgelig være i sæson, så godt som det nu kan lade sig gøre, men derudover kan en hjemmelavet tzatziki nærmest ikke gå galt.

Inspiration til dip og dressinger: Klassisk, mellemøstlig hummus og Den bedste avokado creme

Tzatziki med hvidløg Agurker

Opskrift på græsk tzatziki

Tzatziki

Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 250 g græsk yoghurt, 10%
  • 1 stor agurk
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Riv agurk i fine skiver enten på et rive jern eller et mandolin jern
  • Dræn gerne agurkskiverne i et viskeklæde, så dressingen ikke bliver for vandholdig
  • Knus hvidløg og bland det med græsk yoghurt og agurk
  • Smag til med salt og peber
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmelavet, græsk dressing

Jeg er vild med al slags mad, der indeholder hvidløg. Så måske er det også derfor, at den græske tzatziki har en særlig plads i mit hjerte. Det er ikke fordi, at hvidløgssmagen skal være for overdyngende, for det kan absolut også tage for meget smag fra resten af maden, men et enkelt fed, synes jeg gør en hjemmelavet tzatziki helt perfekt.

Vi spiser ofte tzatziki som en slags dressing eller dyppelse. Især om sommeren og i det lune forår og sensommer, spiser vi det til græske kødboller, græsk farsbrød samt helt almindelig mad fra kuglegrillen. Særligt sammen med hjemmebagt brød, smager det utrolig dejligt. Næste dag kan jeg sågar finde på at bruge det som smørepålæg på madbrødet fra aftenen før. Gerne med en smule tomatsalat ved siden af.

Hjemmelavet tzatziki Græsk tzatziki

Tips og gode råd til tzatziki opskriften

Hvis man er en rigtig hvidløgs elsker, så kan man selvfølgelig sagtens bruge den dobbelte mængde af det karakteristiske løg. Modsat er det jo også utrolig nemt, at gøre den langt mindre stærk, ved at tilsætte endnu mindre. Ligesom krydderier som sort peber, chiliflager, citronsaft osv. også kan tilsættes.

Jeg bruger altid græsk yoghurt til min tzatziki, og for det meste den fuldfede version på 10%. Den smager bedst, og konsistensen er langt mere cremet og tyk. Dressingen kan dog sagtens laves på 2% græsk yoghurt, hvis man foretrækker en mere fedtfattig version. Derudover er det oplagt, at bruge nye danske agurker, som har langt mere smag end de udenlandske. Agurkerne jeg fandt til denne dressing, skulle faktisk være blevet smidt ud. De var nemlig skæve og snoede og ikke aflange, som agurker normalt skal være det. Forfærdeligt at tænke på, hvor mange fødevarer der går til spilde på den baggrund. Heldigvis havde min lokale købmand købt et stort parti af de uperfekte agurker hjem.

 

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering