Tzatziki  Græsk tzatziki
Tzatziki har jeg efterhånden indtaget utrolig mange mængder af. Ikke blot fordi det smager hamrende godt til alverdens god mad, men også fordi det bare er en af de nemmeste dressinger, jeg kender til.

Græsk tzatziki – den bedste dressing

Jeg er godt nok også vild med al slags mad, der indeholder hvidløg. Så måske er det også derfor, at den græske tzatziki har en særlig plads i mit hjerte. Det er ikke fordi, at hvidløgssmagen skal være for overdyngende, for det kan absolut også tage for meget smag fra resten af maden, men et enkelt fed, synes jeg gør tzatzikien helt perfekt.

Vi spiser ofte tzatziki som en slags dressing eller dyppelse. Især om sommeren og i det lune forår og sensommer, spiser vi det til græske kødboller, græsk farsbrød samt helt almindelig mad fra kuglegrillen. Særligt sammen med hjemmebagt brød, smager det utrolig dejligt, og næste dag kan jeg sågar finde på, at bruge det som smørepålæg på madbrødet fra aftenen før. Gerne med en smule tomatsalat ved siden af, som også ses på nedenstående billede.

Tzatziki med hvidløg  Tzatziki med agurk

Opskrift på græsk tzatziki

Hvis man er en rigtig hvidløgs elsker, så kan man selvfølgelig sagtens bruge den dobbelte mængde af det karakteristiske løg. Modsat er det jo også utrolig nemt, at gøre den langt mindre stærk, ved at tilsætte endnu mindre.

Jeg bruger altid græsk yoghurt til min tzatziki, og inden for det sidste års tid, er jeg faktisk begyndt at bruge den udgave med kun 2% fedt. Jeg synes, at den smager næsten lige så godt, som den almindelige græske yoghurt på 10%. Det kan i selvfølgelig selv vurdere. Derudover er det oplagt, at bruge nye danske agurker, som har langt mere smag end de økologiske. På den måde kommer ens tzatziki altså også til, at smage en anelse bedre.

Tzatziki med agurk og hvidløg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 250ml græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor agurk
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hak hvidløg utrolig fint og bland det med den græske yoghurt
  2. Riv agurk på et rivejern og placer det i et rent klæde. Saml klædet om det revet agurk og pres til al saften er siet fra
  3. Bland yoghurt med agurk og smag til med salt og peber