Balsamico glace

Balsamico glace er en herlig, italiensk dressing, der smager skønt drysset over alverdens, friske salater. Det er en opskrift, der er noget så simpel, og hvis man ikke ønsker at lave den selv, så er det også i den grad muligt, at købe sig til en god balsamico glace.

Inspiration til dressinger: Græsk, traditionel tzatziki med agurk

Balsamico glace

Opskrift på balsamico glace

Balsamico glace

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 200 ml balsamico eddike
  • evt. nip flagesalt

Sådan gør du

  • Hæld al balsamico eddiken i en kasserolle og lad det langsomt varme op til det når kogepunktet. Rør grundigt undervejs så glacen ikke brænder på
  • Lad balsamico eddiken koge ind til den bliver en tyk og elastisk konsistens
  • Drys den over diverse salater med det samme eller opbevar den i et patentglas i køleskabet

Italiensk eddike dressing

Balsamicoglace

Det er først i de senere år, at jeg virkelig har fået øjnene op for balsamico glace. Førhen når jeg spiste særligt italienske salater, så brugte jeg uden undtagelse olie eddike dressing. Selvfølgelig altid med en god olivenolie og balsamico eddike. Glacen opdagede jeg ved en tilfældighed, en dag jeg faldt over den i supermarkedet, og da jeg efterfølgende fandt ud af, hvor nemt det er at lave selv, så har jeg gjort det lige siden.

Balsamico glace er sødt i smagen, da det bliver let karamelliseret. Og lige netop derfor synes jeg, at balsamicoglace går utrolig godt til friske salater med bær eller frugt. Lige netop dette vil jeg komme med gode eksempler på nedenfor.

Salater med balsamico glace

  • Den fantastiske vandmelon salat, som jeg særligt nyder pga. den friske mynte og den cremede fetaost. Lige netop denne opskrift smager balsamico glace fantastisk på.
  • En herlig jordbærsalat med friske, søde, danske jordbær, er også uden tvivl en oplagt kandidat til at få drysset balsamicoglace over sig.
  • Sidst men ikke mindst vil jeg nævne den klassiske tomatsalat. Salaten jeg normalt plejer at drysse med olivenolie, balsamicoeddike og en anelse knust hvidløg, men som også smager skønt med glace drysset over.

Inspiration til dressinger: Den bedste, mellemøstlige hummus

Italiensk glace

Hjemmelavet balsamicoglace

Som tidligere skrevet er det utrolig nemt at lave sin egen, hjemmelavede balsamico glace. Det er blot at koge balsamicoeddiken ind til eddiken er tyktflydende, sej og en anelse karamel agtig. Efterfølgende kan man opbevare sin dressing i et patentglas i køleskabet. Man skal dog være opmærksom på, at eddiken koger utrolig meget ind, og derfor skal der meget balsamico eddike til at lave et lille glas dressing.

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering