Guacamole

Guacamole

Den mexicanske dip, guacamole består hovedsageligt af avocado, der er most eller blendet fint samt smagt til med hvidløg, lime, salt og peber og måske en anelse cremefraiche. Avocadodippen kan spises til stort set alle mexicansk inspirerede retter, men passer særlig godt sammen med tortillas.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Mexicansk burger og Tomatsalsa

Opskrift på guacamole

Guacamole

Guacamole

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 modne avocadoer
  • 1-2 fed hvidløg
  • evt. 1 spsk. cremefraiche
  • 1 spsk. limesaft
  • evt. 1 spsk. hakkede koriander
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  • Mos avocado med en gaffel eller brug en blender eller minihakker
  • Tilsæt finthakket hvidløg og evt. cremefraiche og finthakket koriander
  • Smag til med salt og peber

Avokado

Hjemmelavet avocado dip

Der er ingen tvivl om, at hjemmelavet guacamole smager allerbedst. Den cremede konsistens og friske limesaft er svær at fremtrylle, hvis råvarerne ikke er friske. Derudover kan man tilsmage sin avocadodip på fuldstændig den måde, som man bedst kan lide den. Der er nemlig flere måder hvorpå, at man kan lave hjemmelavet guacamole. Hovedingrediensen vil dog altid være avocado. Avocadoen som har et højt fedtindhold og en cremet og karakteristisk smag. Hvilket alt sammen er noget, som smager herligt sammen med hvidløg, limesaft, salt og peber.

Inspiration mexicanske opskrifter: Mexicanske pandekager og Hjemmelavet tortillapandekager

Guacamole med hvidløg

Ingredienser til guacamole

Som tidligere beskrevet kan man variere og tilsmage sin mexicanske dip med flere forskellige ingredienser og råvarer. Det samme er tilfældet med fremgangsmåden, hvor udtrykket af dressingen kan ændres:

  • Groft hakket avocado giver en association af god streetfood mad, og smager særlig godt i burger, tortillas mm., hvor det udover smag medgiver tekstur til retten. Hvis man i stedet blender avocadoerne fint, så bliver dippen langt mere ensartet.
  • Smag til med hvidløg, limesaft, salt og peber da disse ingredienser er grundstenene i guacamole sammen med avocado. Det er desuden også forskelligt, hvor meget af de forskellige ingredienser man ønsker i sin guacamole. Derfor skal en dip som denne altid smages til undervejs.
  • Cremefraiche skiller ofte vandene, når det kommer til den mexicanske dip. Cremefraiche er normalt ikke noget, man bruger i en traditionel, mexicansk guacamole, men derfor kan det sagtens smage godt at bruge i dressingen alligevel.

Inspiration til mexicanske opskrifter: Enchiladas og Quesadillas

 

1 kommentar til “Guacamole”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering