Hummus er en fantastisk opfindelse fra det mellemøstlige køkken. Dressingen er krydret, smagfuldt, cremet og ikke mindst det ekstra pift der sommetider skal til for at gøre en simpel hverdags ret ekstra god.
Inspiration til mellemøstlige opskrifter: Bagt aubergine og Couscous salat
Opskrift på hummus med hvidløg
Hummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. lys tahin
- 2 spsk. olivenolie
- 1/4 dl. citron saft (ca. saften fra en citron)
- 1/4 dl. vand
- 2 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. cayenne peber
- salt
Sådan gør du
- Skyl kikærter grundigt og blend dem fint i en minihakker eller foodprocessor sammen med tahin, olivenolie, vand og citrosaft
- Tilsæt hvidløg og krydderier og blend dressingen ensartet
- Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
- Tilsæt ekstra vand eller citronsaft hvis konsistensen er for tyk
Hummus med tahin
En klassisk hummus kan spises til meget forskelligt mad. Det kan både agere dressing og tilbehør, og sammen med brød, salater og lignende, smager det rigtig godt. Dertil kan man smage dippen til med flere forskellige ingredienser. Tahin, som er sesamolie, har en meget karakteristisk smag, og bidrager med utrolig meget godt til hjemmelavet hummus. Derudover har tahin en cremet konsistens grundet det høje fedtindhold, og derfor bliver den mellemøstlige dip også utrolig blød i teksturen.
Inspiration til mellemøstlige retter: Stegte kikærter og Indisk gryderet
Kikærter i madlavning
Hovedingrediensen i humus er som nævnt tidligere de fantastiske små kikærter, der oprindeligt er en plantes frø. Udover de høje mængder af protein, som gør den utrolig god i det vegetariske køkken, så indeholder kikærter også en god portion fibre og ikke mindst vitaminer og mineraler. Dertil kan man tilsætte urter eller grøntsager som spinat, rødbede, linser mm., der også er utrolig vandholdige, og derfor gør den smagfulde hummus endnu mere cremet.
Inspiration til mellemøstlige retter: Naanbrød og Pandebrød
Ingredienser til hjemmelavet hummus
Udover kikærter indeholder hummus også spidskommen, citronsaft, hvidløg, salt, tahin og evt. koriander. Hvis man er indehaveren af en minihakker, foodprocessor eller lignenden, så kan man blot tilsætte alle ingredienserne til maskinen, som blender råvarerne til en ensartet konsistens. Slutteligt er det vigtigt, at man smager sin dressing til med citronsaft, ekstra krydderier, vand, olivenolie mm.
2 kommentarer til “Hummus”
Hvor mange hvidløg er der i din hummus? Synes ikke lige det fremgår af din ingrediensliste…..
Glæder mig til at smage den
Hej Kirsten. Hov ja, den var lige smuttet. Opskriften er blevet rettet til nu 🙂 Jeg bruger 1 fed i min hummus. Jeg håber du kan lide den.
Mvh. Maria Vestergaard