Hummus

Hummus

Hummus er en fantastisk opfindelse fra det mellemøstlige køkken. Dressingen er krydret, smagfuldt, cremet og ikke mindst det ekstra pift der sommetider skal til for at gøre en simpel hverdags ret ekstra god.

Inspiration til mellemøstlige opskrifter: Bagt aubergine og Couscous salat

Opskrift på hummus med hvidløg

Hummus

Hummus

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. lys tahin
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/4 dl. citron saft (ca. saften fra en citron)
  • 1/4 dl. vand
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. cayenne peber
  • salt

Sådan gør du

  • Skyl kikærter grundigt og blend dem fint i en minihakker eller foodprocessor sammen med tahin, olivenolie, vand og citrosaft
  • Tilsæt hvidløg og krydderier og blend dressingen ensartet
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
  • Tilsæt ekstra vand eller citronsaft hvis konsistensen er for tyk

Hummus ingredienser

Hummus med tahin

En klassisk hummus kan spises til meget forskelligt mad. Det kan både agere dressing og tilbehør, og sammen med brød, salater og lignende, smager det rigtig godt. Dertil kan man smage dippen til med flere forskellige ingredienser. Tahin, som er sesamolie, har en meget karakteristisk smag, og bidrager med utrolig meget godt til hjemmelavet hummus. Derudover har tahin en cremet konsistens grundet det høje fedtindhold, og derfor bliver den mellemøstlige dip også utrolig blød i teksturen.

Inspiration til mellemøstlige retter: Stegte kikærter og Indisk gryderet

Hummus opskrift

Kikærter i madlavning

Hovedingrediensen i humus er som nævnt tidligere de fantastiske små kikærter, der oprindeligt er en plantes frø. Udover de høje mængder af protein, som gør den utrolig god i det vegetariske køkken, så indeholder kikærter også en god portion fibre og ikke mindst vitaminer og mineraler. Dertil kan man tilsætte urter eller grøntsager som spinat, rødbede, linser mm., der også er utrolig vandholdige, og derfor gør den smagfulde hummus endnu mere cremet.

Inspiration til mellemøstlige retter: Naanbrød og Pandebrød

Ingredienser til hjemmelavet hummus

Udover kikærter indeholder hummus også spidskommen, citronsaft, hvidløg, salt, tahin og evt. koriander. Hvis man er indehaveren af en minihakker, foodprocessor eller lignenden, så kan man blot tilsætte alle ingredienserne til maskinen, som blender råvarerne til en ensartet konsistens. Slutteligt er det vigtigt, at man smager sin dressing til med citronsaft, ekstra krydderier, vand, olivenolie mm.

Del på print

2 kommentarer til “Hummus”

  1. Hvor mange hvidløg er der i din hummus? Synes ikke lige det fremgår af din ingrediensliste…..
    Glæder mig til at smage den

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering