Lakselasagne

Lakselasagne

Opskriften på lakselasagne indeholder reklame for Fødevarestyrelsen

Lakselasagne er et smagfuldt alternativ til den klassiske lasagne, som mange af os danskere også elsker at spise. Lakselasagnen indeholder en stor mængde grøntsager, som sammen med en cremet mornaysauce, lasagneplader og laksefileter udgør et herligt aftensmad måltid med fisk.

Inspiration til lasagne opskrifter: Italiensk lasagne og Vegetar lasagne

Opskrift på lakselasagne

Lakselasagne

Lakselasagne

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g lakse filet
  • 300 g squash (ca. 1 squash)
  • 400 ml hakkede tomater
  • 150 g frisk spinat
  • 2 tsk. timian
  • 500 ml let mornaysauce
  • 30 g mozzarella ost
  • 12 lasagneplader

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg løgene i engryde med olivenolie til de bliver bløde og glasagtige
  • Skær skindet af laksen og skær derefter fisken istore tern
  • Steg laksestykkerne i gryden til laksen er gennemstegt
  • Riv squash groft på et rivejern og tilsæt det til gryden. Steg det i et par minutter
  • Tilsæt hakkede tomater, frisk spinat og timian og lad det langsomt koge op
  • Smag til med salt og peber
  • Placer et lag tomatsauce i bunden af et ildfast fad, dernæst bechamelsauce og så lasagneplader. Gentag proceduren 3 gange
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 30min
  • Tag lasagnefadet ud og drys med en anelse ost på toppen
  • Bag lakselasagnen yderligere i 10min eller til lasagnepladerne er bagt bløde
  • Server lasagnen med en frisk salat til

Lakse lasagne

Fiskelasagne i anledning af De nye officielle Kostråd

I anledning af at De officielle Kostråd er blevet opdateret, har jeg udviklet en håndfuld opskrifter, hvoraf denne lakselasagne er én af dem. Det anbefales nemlig, at vi spiser 350g fisk om ugen, hvoraf de 200g skal komme fra fede fisk som laks, sild og makrel. På den måde vil man nemlig mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Det kan derfor også anbefales at sætte lakselasagne på middagsbordet.

Udover at spise mere fisk så anbefales det også, at vi sparer på kødet, og spiser flere bælgfrugter. Det vil sige kikærter, linser, ærter mm., Min populære opskrift på kikærtegryde med kartofler, er derfor et fremragende bud på en ret med bælgfrugter for hele familien.

Inspiration til hjemmelavet: Bechamelsauce og Ovnbagt laks

Sundhed og klima går hånd i hånd

De officielle Kostråd lyder således:

  • Spis planterigt, varieret og ikke for meget
  • Spis flere grøntsager og frugter
  • Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk (som f.eks denne lakselasagne)
  • Spis mad med fuldkorn
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
  • Spis mindre af det søde, salte og fede
  • Sluk tørsten i vand

Som noget helt nyt er klimaet tænkt ind i kostrådene. De to ting behøver nemlig ikke være modsatrettede faktorer. Udover at spise planterigt og ikke for meget kød (særligt oksekød og lammekød), så skal vi også gerne spise mindre portioner. Dette vil alt sammen hjælpe både vores sundhed men også klimaet

Hvis du vil læse mere uddybende tekst omkring anbefalingerne, så kan det findes lige her: De officielle Kostråd

Ingredienser lakselasagne

Grøntsager i lakselasagne

Det er oplagt at tilsætte en masse grøntsager til sin lakselasage. Både gulerod, squash, aubergine, svampe mm., kan rives eller skæres i tern, og koge med i tomatsaucen. Det giver en masse god smag til en lakselasagne. Derudover kan man eksperimentere med forskellige krydderier. Timian, oregano og basilikum er krydderier, der ofte bruges i italiensk inspireret lasagne, og i en lakselasagne smager det også skønt. Man kan dog også tilsætte krydderurter som persille, purløg og dild, der er langt mere inspireret af det nordiske køkken.

Inspiration til grøntsagslasagner: Quinoalasagne og Linselasagne

Fiske lasagne

Lasagne med laks

Som det er blevet tydeliggjort virkelig mange gange i denne opskrift på hjemmelavet lakselasagne, så er hovedingrediensen laks. Lige præcis denne fisk fåes i alle supermarkeder, og smager godt sammen med mange adskillige råvarer. Hvis man ikke ønsker at bruge laks i sin lakselasagne og i stedet lave en anderledes fiskelasagne, så kan både torsk og forskellige skaldyr anbefales. Både torsk og skaldyr er meget milde i smagen, og derfor kræver det også, at man smager fiskelasagnen til med krydderier, urter og grøntsager. Dertil kan man også tilsætte både torsk og skaldyr til sin lakselasagne.

8 kommentarer til “Lakselasagne”

    1. Christina Balsby Friis

      Hej Maria.

      Det lyder rigtig lækkert.
      Men jeg kan ikke se/finde opskriften på mornaysaucen?

    1. Hej Maiken, nej det kan man desværre ikke. Når opskriften herinde bliver opdateret, så gemmer den ikke tidligere versioner. Og jeg har den ikke engang liggende et sted til dig. Håber du selv kan huske det meste af den eller du bliver glad for den nye.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering