Lakselasagne

Lakselasagne

Reklame for Fødevarestyrelsen

Fiskelasagne er et smagfuldt alternativ til den klassiske lasagne, som mange af os danskere også elsker at spise. Lakselasagnen indeholder en stor mængde grøntsager, som sammen med en cremet bechamelsauce, lasagneplader og laksefileter udgør et herligt aftensmad måltid med fisk.

Fiskelasagne i anledning af De nye officielle Kostråd

I anledning af at De officielle Kostråd er blevet opdateret, har jeg udviklet en håndfuld opskrifter, hvoraf denne lakselasagne er én af dem. Det anbefales nemlig, at vi spiser 350g fisk om ugen, hvoraf de 200g skal komme fra fede fisk som laks, sild og makrel. På den måde vil man nemlig mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Udover at spise mere fisk så anbefales det også, at vi sparer på kødet og spiser flere bælgfrugter. Det vil sige kikærter, linser, ærter mm., Min populære opskrift på kikærtegryde med kartofler, er derfor et fremragende bud på en ret med bælgfrugter for hele familien.

Lakse lasagne

Sundhed og klima går hånd i hånd

De officielle Kostråd lyder således:

  • Spis planterigt, varieret og ikke for meget
  • Spis flere grøntsager og frugter
  • Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
  • Spis mad med fuldkorn
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
  • Spis mindre af det søde, salte og fede
  • Sluk tørsten i vand

Som noget helt nyt er klimaet tænkt ind i kostrådene. De to ting behøver nemlig ikke være modsatrettede faktorer. Udover at spise planterigt og ikke for meget kød (særligt oksekød og lammekød), så skal vi også gerne spise mindre portioner. Dette vil alt sammen hjælpe både vores sundhed men også klimaet

Hvis du vil læse mere uddybende tekst omkring anbefalingerne, så kan det findes lige her: De officielle Kostråd

Opskrift på lakselasagne

Lakselasagne

Lakselasagne

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g lakse filet
  • 300 g squash (ca. 1 squash)
  • 400 ml hakkede tomater
  • 150 g frisk spinat
  • 2 tsk. timian
  • 500 ml let mornaysauce
  • 30 g mozzarella ost
  • 12 lasagneplader

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg løgene i engryde med olivenolie til de bliver bløde og glasagtige
  • Skær skindet af laksen og skær derefter fisken istore tern
  • Steg laksestykkerne i gryden til laksen er gennemstegt
  • Riv squash groft på et rivejern og tilsæt det til gryden. Steg det i et par minutter
  • Tilsæt hakkede tomater, frisk spinat og timian og lad det langsomt koge op
  • Smag til med salt og peber
  • Placer et lag tomatsauce i bunden af et ildfast fad, dernæst bechamelsauce og så lasagneplader. Gentag proceduren 3 gange
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 30min
  • Tag lasagnefadet ud og drys med en anelse ost på toppen
  • Bag lakselasagnen yderligere i 10min eller til lasagnepladerne er bagt bløde
  • Server lasagnen med en frisk salat til

Ingredienser lakselasagne

Grøntsager i lakselasagne

Det er oplagt at tilsætte en masse grøntsager til retten. Både gulerod, squash, aubergine, svampe mm., kan rives eller skæres i tern, og koge med i tomatsaucen. Det giver en masse god smag til retten.

Inspiration til grøntsagslasagner: Quinoalasagne og Linselasagne

Fiske lasagne

Inspiration til opskrifter med laks: Ovnbagt laks

 

Del på print

6 kommentarer til “Lakselasagne”

    1. Christina Balsby Friis

      Hej Maria.

      Det lyder rigtig lækkert.
      Men jeg kan ikke se/finde opskriften på mornaysaucen?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering