Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbidderrogn

blinis med stenbidderrogn er en enkel, klassisk forret, som serveres i foråret. Blinis er ofte lavet på boghvedemel, men i denne opskrift, er der udelukkende brugt hvedemel. Dertil er der serveret rødløg, cremefraiche, citron og friske urter som purløg eller dild.

Inspiration til forretter: Laks med flødeost og Bruschetta med tomat

Blinis med stenbidderrogn

Blinis med stenbiderrogn

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 1/2 dl mælk
  • 50 g smør

Tilbehør:

  • 100-150 g stenbiderrogn
  • 2 dl cremefraiche, 18%
  • 1 rødløg
  • evt. purløg eller dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Bland hvedemel med bagepulver og salt
  • Tilsæt æg og mælk og pisk det til en glat og ensartet dej
  • Smelt smør og pisk det i dejen
  • Steg blinis på en varm pande evt. med en anelse smør til stegning

Tilbehør:

  • Lad bliniserne køle helt ned og server dem med cremefraiche, finthakkede rødløg, stenbiderrogn og citron

Hjemmelavet blinisdej

Særligt når det er forår, og stenbidderrognen er i sæson, så kan man finde blinis i supermarkederne rundt omkring. De koster ofte en helt del, også selvom ingredienslisten er kort, og listen ikke indeholder dyre råvarer. Derfor kan man lige så godt lave sine blinis selv. Som nævnt ovenfor er der blot brugt hvedemel i dine opskrift på hjemmelavede blinis med stenbidderrogn. Man kan sagtens erstatte hvedemelet med boghvedemel, hvis man vil lave sin blinisdej på traditionel vis. Derudover er det blot at blande alle de tørre ingredienser godt sammen inden æg og mælk piskes i blinisdejen. Smør kan smeltes i en gryde eller i en mikrobølgeovn. Det er vigtigt, at det blot lige er smeltet men ikke er varmet yderligere inden det vendes i dejen. Steg til sidst blinisdejen på en varm pande. Brug evt. en anelse smør ved stegning, hvis panden ikke slipper let.

Inspiration til forretter: Lakseruller og Parmaskinkeruller

Blinispande eller almindelig stegepande

Når du laver hjemmelavede blinis med stenbidderrogn, så skal du bruge en pande. Det er de færreste mennesker, som har en blinispande, der laver flotte, runde blinis. En almindelig stegepande kan dog sagtens bruges. Resultatet bliver som på billederne ovenfor, hvor dine blinis ikke er helt runde. Til gengæld kan det rustikke udtryk også en helt del, når maden er hjemmelavet.

Inspiration til forretter: Brushetta med svampe og Ostebord

Tilbehør til Blinis med stenbidderrogn

Det er ikke hele året, at man kan få fat i stenbidderrogn. Rognen er typisk i sæson tidligt forår, og ender i slutningen af april måned. Derfor er det med at slå til, når denne fantastiske spise er i sæson. Selve stenbidderrognen købes hos fiskehandleren eller større supermarkeder, som også ofte har rognen i deres fiskeafdeling. Derudover skal der bruges fintsnittede rødløg, fuldfed cremefraiche på 18% eller endnu højere, krydderurter og evt. en anelse citron til servering. Af krydderurter kan både bruges dild og purløg, som ligesom rødløgene fintsnittes fint.

Inspiration til forretter: Brødstænger med pesto og Saltede mandler

Serveringsforslag

Man kan servere blinis med stenbidderrogn på to forskellige måder. Enten anretter man retten inden, og fordeler stenbidderrogn og tilbehør på de nybagte blinis. Eller også serverer man alle elementerne hver for sig, og lader sin familie eller venner, selv anrette deres blinis med stenbidderrogn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering