Laks med flødeost er den perfekte og nemmeste ret til hvilken som helst festlige lejlighed. Retten kan bruges til alt fra nytårsaften til fødselsdagsfejringer. Det er den perfekte måde at inddrage fisk på og udnytte rester af rugbrød. Retten er en nem og lækker spise, som kan bruges til både forret, appetizer eller til en snack.
Inspiration til appetizers: Bruschetta med tomat og Bruschetta med svampe
Opskrift på laks med flødeost
Laks med flødeost
Ingredienser
- 200 g flødeost
- 100 g røget laks
- 100 g rugbrøds chips
- skrællen af en citron
- frisk dild
- salt og peber
Sådan gør du
- Fordel flødeost ud på to tallerkner
- Skær røget laks i mundrette stykker og fordel det sammen med rugbrødschips ud på flødeosten
- Riv citronskal over retten og drys med frisk dild, salt og peber
Video
Hjemmelavet forret med røget laks
Laks med flødeost er den perfekte ret til både appetizer, forret eller en delikat snack. Laks med flødeost kan serveres til både fester, og til når der kommer gæster på besøg. Man starter således med at smøre et tykt lag flødeost ud på fadet, som skaber et cremet grundlag for retten. Derefter skærer man skiver ud af den røgede laks, og placerer fisken rundt på fadet. Derudover placeres rugbrødschipsene, som både selv kan laves og købes i supermarkedet. Rugbrødschipsene er også den perfekte måde at tømme ud i resterne fra brødskuffen. Herefter pyntes retten med frisk dild, som giver en frisk smag og komplimenterer fisken godt. Til slut rives en økologisk citron over fadet, hvor kun skrællen bruges, og der drysses med salt og peber.
Inspiration til appetizers: Saltede mandler og Pestosnegle
Hjemmelavede rugbrøds chips
Hjemmelavede rugbrødschips er en utrolig nem og velsmagende snack til både appetizeren laks med flødeost, men også i sig selv. Det er som sagt den perfekte mulighed for at rydde ud i rugbrødsskuffen og udnytte de sidste skiver rugbrød. Når man selv laver rugbrødschip, er det vigtigt at bruge et rugbrød uden for mange kerner. Rugbrødet skal helst være tæt og groft, så man undgår det smuldrer, når det skæres. Start med at skære rugbrødet i tynde, mundrette stykker. Derefter placeres det på en bageplade beklædt med bagepapir. Efter pensles stykkerne med olivenolie, og drysses med flagesalt. Herefter bages de i ovnen ved 180 graders varme, på varmluft i ca. 10-12 min. Tag dem ud når de er sprøde og gyldne i farven.
Tips til flødeost og røget laks
- Laks med flødeost er en ret, som kan bruges til flere forskellige lejligheder. Retten kan derfor deles blandt flere personer. Retten er derfor perfekt til at share mellem to og to.
- Man kan også vælge at anrette retten pr. person. Dermed anrettes retten således at rugbrøds chipsene er bunden, og flødeosten og laksen er placeret ovenpå.
- Agurk er også en perfekt grøntsag at tilføje til appetizeren. Man kan hakke agurken fint i tegn, og placere rundt omkring på retten. Det skaber en lækker og saftig smag.
- Man kan også vælge at pifte retten op ved at eksperimentere med andre krydderurter. Et eksempel kunne være persille, som skaber en mere bitter smag, eller purløg som skaber en mildere løgsmag.