Bagt sushi cup er en madtrend over det meste af verden. Det er en oplagt, lille anretning til forret, appetizer eller som en del af en større asiatisk buffet. De små sushi hapsere bages i ovnen, og laksen som bruges til opskriften, er derfor ikke rå. Derudover serveres sushien med tynde avocado skiver, sesamfrø og forårsløg. En virkelig elegant servering, hvis jeg selv skal sige det.
Inspiration til appetizers: Laks med flødeost og Bruschetta med tomat
Opskrift på bagt sushi cup
Bagt sushi cup
Ingredienser
- 200 g ris, ukogt
- 500 g vand til kogning
- 5 stykker sushi nori (tangpapir)
- 450 g laksefilet
- 2 spsk. hoisinsovs/soyasovs
- 1 tsk. salt
- 2 avocadoer
- 2 forårsløg
- 1 spsk. sesamfrø
- 1 spsk. chilimayonnaise
- 1 tsk. chiliflager
Sådan gør du
- Kog ris med vand som anført på pakken
- smør en muffinbageform med en smule olie godt op ad kanterne
- Skær skindet af laksefileterne og skær fisken i meget små stykker. Vend laksestykkerne i hoisinsovs og salt
- Klip nori tangpapir i fire kvadrater og fold dem ned i muffinformene. Dette kan godt være lidt svært, men det efterfølgende fyld holder sammen på det
- Fyld Nori tangpapir med kogt ris og marineret laks
- Bag sushien i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 12-15min
- Snit forårsløg fint og skær avocado i tynde skiver
- Top din shushi med forårsløg, avocado, chilimayonnaise og chiliflager lige inden servering
Hjemmelavet sushi
Det første jeg altid tænker på, når jeg skal lave sushi er, at det da nok er ret svært. Og når jeg så alligevel kaster mig ud i det, så bliver jeg hver gang overrasket over, hvor nemt det egentlig er at lave. Og endnu mere hvor hurtigt det også går. Det gode ved asiatiske retter er jo, at tilberedningen altid er utrolig kort, og at man mest af alt bruger friske råvarer. I denne opskrift på bagt sushi cup, så er sushien dog tilberedt i ovnen. Derfor kan du også blot købe ganske almindelige laksefileter fra dit lokale supermarked. Fisken skæres så i meget små, mundrette stykker, der ligeledes bages i ovnen. Selvom laksen er bagt, så synes jeg, at det stadig smager utrolig meget og godt af sushi.
Inspiration til opskrifter: Pestosnegle og Bruschetta med svampe
Råvarer til sushi cups
Jeg har efterhånden lavet denne opskrift flere gange, og hver gang jeg har lavet bagt sushi cup så tænker jeg, at næste gang vil jeg prøve med andre ingredienser end laks, avocado og forårsløg. Men det er jo ofte sådan, at man tyer til det, der virker og som smager godt. Og det gør lige netop den kombi jo. Jeg vil dog også mene at stegt kylling ville være utrolig lækkert også. Man kan f.eks bruge en rest kyllingebryst, som bages i ovnen på samme måde som laksen. Kombinationen af stegt kylling, avocado, chilimayonnaise og ris er også virkelig god.
Inspiration til opskrifter: Brødstænger med pesto og Sesamkylling