Laks med citron

Laks med citron opskrift

Laks med citron er en simpel fiskeret, som skal bages i ovnen, på grill eller i en airfryer. Den ovnbagte citronlaks kan serveres med kartofler, ris eller pasta samt en enkel, grøn salat. Dette måltid er både sundt, nærende og utrolig velsmagende at servere for hele familien.

Inspiration til opskrifter med laks: Bagt laks og Paneret laks

Laks med citron opskrift

Laks med citron

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 laksefileter, 400g
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 citroner
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Placer laksestykkerne i et ildfast fad
  • Bland to spsk. citronsaft med olivenolie, honning og salt
  • Pensl marinaden på laksestykkerne
  • Skær skiver af den anden citron og placer citronskiverne på overfladen af laksen
  • Bag laksen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 20min eller til laksen er gennemstegt og let gylden på overfladen

Laksestykker med citron

Laks er en utrolig alsidig fisk, som kan tilberedes og serveres på mange forskellige måder. I denne opskrift på laks med citron er fisken marineret inden den steges i ovnen. Marinaden består af olivenolie, honning og citronsaft, som er en klassisk citronmarinade, der gør sig virkelig godt til fisk. Laks er nemlig en fed fisk, og derfor er det vigtigt at tilføre lidt syre til retten. Citron går derfor rigtig godt til fede fisk som makrel, sild og laks f.eks er. Derudover placeres nogle fintskåret skiver af citron på laksestykkerne, inden de bages i ovnen. Det giver ekstra syre til fisken, ligesom det også pynter rigtig godt. Giv ikke din laks med citron for lang tid. Laks kan nemt blive stegt for lang tid, og i sådan et tilfælde bliver den tør og kedelig. Fisken skal i stedet steges til den stadigvæk er saftig og let sprød på overfladen.

Inspiration til opskrifter med laks: Lakselasagne og Tærte med laks

Tilberedning af laks med citronmarinade

Når man skal tilberede sin laks med citron, er det fordelagtigt at tænke over, hvad man ellers serverer til fisken, og hvordan dette tilberedes. Hvis det er sommer, solen skinner og grillen er tændt op, så kan både laks og grøntsager tilberedes på en grill. Hvis man derimod skal bruge ovnen til store kartoffelretter eller lignende, så smager laks med citron i ovnen også skønt. Slutteligt kan man også tilberede sin fisk på en pande eller i en airfryer. Disse to muligheder er oplagte, hvis man vil spare på strømmen, og alligevel ikke skal tænde for sin ovn.

Inspiration til opskrifter med laks: Bagt laks og Lakseruller

Serveringsforslag til laks med citron

Mulighederne er mange, når det kommer til tilbehørsretter, der går godt sammen med ovnbagt citronlaks. Kogte kartofler med citronsauce eller hollandaise sovs er et glimrende forslag, men også frisk pasta. Vend evt. den kogte pasta i en cremet flødesauce forinden. Det vil gøre underværker for sådan en lakseret.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering