Sushibowl, også kendt som “pokébowl” er en lækker ret og fantastisk spise. Denne sushibowl opskrift indeholder flere forskellige grøntsager, marinerede laks og kogte ris. Sushibowl er en perfekt ret for at eksperimentere med forskellige smagsoplevelser, og at tilføje sine yndlings tilbehør til.
Inspiration til opskrifter med fisk: Lakselasagne og Pasta med laks
Opskrift på sushibowl
Ingredienser
Laks med marinade:
- 2 spsk. soya
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. chiliflager
- 1 tsk. flydende honning
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 400 g laks
Tilbehør:
- 4 dl ukogt ris
- 2 avocadoer
- 1/2 agurk
- 2 forårsløg
- 200 g edamame bønner
- koriander
- 1 spsk. sesamfrø
- chilimayonnaise
Sådan gør du
Laks med marinade:
- Bland alle ingredienser til marinaden sammen
- Skær skinnet af laksen og skær fisken i mundrette stykker
- Vend laksen i marinaden
- Steg laks på en varm pande til det er gennemstegt
Tilbehør:
- Kog ris som anført på pakken
- Skær avocado og agurk i tynde skiver, og hak forårsløg fint
- Anret fire bowls med først kogt ris, stegt laks og friske grøntsager
- Rist sesamfrø på en varm og tør pande og drys det over retten
- Server med chilimayonnaise og friske koriander
Video
Hjemmelavet pokébowl
Sushibowl eller pokébowl er en lækker ret, som er den perfekte måde at indrage flere forskellige grøntsager og smagsoplevelser på. I denne opskrift sammensætter vi den kogte ris, som anrettes i fire forskellige bowls, med lækker stegt laks og friske grøntsager. Laksen skal forinden marineres, hvor den får smag fra elementer som soya, sennep, paprika, honning, ingefær og chiliflager. Efter laksen har fået lov at marienere i et par timer, steges laksen til den er gennemstegt. Herudover får den stegte laks og ris selskab med avocado og agurk, som er skåret i tynde fine skiver. Udover dette tilføjes edamame bønner, som passer perfekt til sushibowlen. Derefter tilføjes forårsløgene, som bliver hakket fint. Forårsløgene skaber en sprød og saftig konsistens til sushibowlen. Herefter ristes sesamfrøene på en varm og tør pande, som skaber en mild og nøddeagtig smag. Sesamfrøene drysses herefter over de fire forskellige sushibowls. Til slut kan man servere retten med forskellige dyppelser. I denne opskrift serveres det med chilimayonnaise, og friske koriander, som er prikken over i’et.
Inspiration til opskrifter med fisk: Bagt laks og Bagt sushi cup
Marinade til laksen
Den marinerede sushilaks er et virkelig vigtigt element for den lækre sushibowl, da den giver en dejlig smag og konsistens til retten. Hvor længere tid fisken får lov til at marinere, hvor mere smag skabes til fisken. Derfor kan man sagtens lade laksen marinere over natten, eller lægge laksen i marinaden om morgenen. Marinaden består af de forskellige elementer, som er soya, sennep, stødt ingefær, paprika, chiliflager, flydende honning, salt og olivenolie. Hvis man vil skabe mere smag ved ingredienserne, kan man bruge eks. frisk ingefær og friske chiliflager.
Inspiration til opskrifter med fisk: Lakserulle og Salat med varmrøget laks
Tilbehør til sushibowl
Tilbehøret spiller ligeså vel som den marinerede laks en stor rolle. Sushibowl er dermed også en perfekt mulighed for at indrage flere forskellige grøntsager, og eksperimentere i køkkenet. I denne opskrift bruges laks, udover dette kan man tilføje tun eller tempura rejer, som passer perfekt i det hawaiianske køkken. Man kan også vælge at tilsætte and, som også er blevet en lækker ingrediens i sushi. I denne sushibowl-opskrift bruges bl.a. avocado og edamame bønner. Udover dette kan man eksperimentere med grøntsager og frugter som mango, der skaber en sød og cremet smag eller rødløg som skaber et mere nordisk look. Flere tilsætter også tang, som i den grad er lækkert i en poké bowl. Til sidst sammenkobles sushibowlen med forskellige dyppelser. I denne opskrift bruges chilimayonnaise, som er blevet til en stor madtrend blandt de forskellige sociale medier. Udover denne dyppelse kan man eksperimentere med andre smage, som eks. soya eller teriyaki sovs.
Inspiration til opskrifter med fisk: Laksemousse og Sol over Gudhjem
Hvor stammer sushibowl fra?
Sushibowl, nærmere kendt som pokébowl, stammer fra det hawaiianske køkken. Poké som er hawaiiansk betyder at skære i stykker – hvilket det i høj grad er. Retten er en ny madtrend, som både er sund og lækker. En sushibowl kan sammenlignes med en sushi salat, som i den grad har taget både europa og sociale medier med storm. Sushibowl er en ret, hvor der er uendelige muligheder for at sammenkoble ens yndlings ingredienser.